Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00iUmor

Nu a crezut niciodată ca va simți iubire pe părticica de piele pe care îi era tatuată sentința la moarte. Povestea din spatele imaginii, tulburătoare!

Trecutul, prezentul și viitorul, într-o singură fotografie. Un bebeluș de trei luni îmbrățișează brațul firav al străbunicului său. Obrazul micuțului stă lipit de un tatuaj, simbol al suferinței, al morții: numărul de înregistrare primit la Auschwitz de bărbat, acum 75 de ani.

Nu a crezut niciodată ca va simți iubire pe părticica de piele pe care îi era tatuată sentința la moarte

Bebelușul din imagine nu ar fi trebuit să se nască. Matematic, șansele erau prea mici pentru ca existența micuței Harli să fie posibilă. Pentru ca această fotografie să existe, a fost necesar ca doi tineri, doi copii, să supraviețuiască ororilor din lagărele de concentrare naziste. Max și Ana au trăit.

Nu numai că au supraviețuit, dar iată că au trăit să își țină în brațe strănepoata!

Harli s-a născut în New Jersey, SUA, în urmă cu trei luni. Momentul în care și-a cunoscut străbunicii a fost marcat într-un mod emoționant de mama bebelușei.

Cu toate că, inițial, nu a fost de acord cu ideea, Max, care a evitat mereu să vorbească despre anii în care a fost închis la Auschwitz, a acceptat ca Harli să își așeze obrazul lângă numărul de identificare i-a rămas tatuat pe piele.

„Nu avem cum să explicăm inexplicabilul. Au fost aruncați în Iad și au trăit. Acest tatuaj, acest cod al răului, al morții, este și un simbol al supraviețuirii. Fotografia asta este superbă. În același timp, e greu de privit, plină de durere, de suferință. Este împletirea perfectă a trecutului și viitorului familiei mele”, a scris Jessica Glatt,mama lui Harli.

Era prea frumoasă pentru camera de gazare. Violată de naziști, condamnată de ruși, Cilka a scăpat de la Auschwitz doar ca să fie trimisă în Siberia, la re-educare!

Max Durst a fost închis de naziști când era copil. A fost singurul membru al familiei sale care a supraviețuit torturii din Auschwitz. Aceeași soartă a avut și soția lui, Anna. Pentru ea, nici anii de după război nu au fost mai buni. A trăit ascunsă, terorizată de gândul că ar putea fi închisă din nou.

Nu a crezut niciodată ca va simți iubire pe părticica de piele pe care îi era tatuată sentința la moarte. Povestea din spatele imaginii, tulburătoare! Max și Anna Durst

„Pentru noi, ororile Holocaustului nu vor niciodată uitate. Dar există zile, cum a fost cea în care Harli și-a cunoscut străbunicii, în care îmi reamintesc că în sânge îmi curge sângele unor oameni curajoși. Fiica mea este o norocoasă”, a mai scris femeia.

Eva și Miriam, gemenele născute în Sălaj care au supraviețuit experimentelor „unchiului Menghele” de la Auschwitz: „Mi-a făcut cinci injecții și mi-a spus că o să mor în două săptămâni”

Imaginea postată de Jessica a devenit virală pe Facebook. În doar câteva ore, avea peste zece mii de Like-uri. Max și Anna au fost cei mai surprinși de reacțiile oamenilor.

„Au fost impresionați de gândurile frumoase și cuvintele celor care au răspuns postării mele.”

Recomandari