Cea mai letală grădină botanică din lume se află într-un colț al Angliei. În spatele unor porți din oțel negru pe care sunt desenate cranii și oase încrucișate sunt aproximativ 100 de specii de plante ce pot ucide oamenii.
„The Poison Garden” (Grădina Otrăvită) este scris pe poartă. Locația este înconjurată de vegetație periculoasă pentru orice ființă umană, însă acest lucru nu îi împiedică pe turiști să o viziteze. Anual, grădina are peste 800.000 de vizitatori.
Plantele letale se întind pe zeci de hectare. Deși foarte mulți își doresc să vadă locul riscant, nimeni nu ar vrea să respire mirosul pe care florile îl emană. Mireasma lor este mortală pentru om.
Toate aceste plante provoacă moartea în feluri diferite. Cel care se ocupă de grădina letală este Trevor Jones, grădinarul șef al castelului ce găzduiește locația periculoasă situată la câțiva kilometri de orașul Newcastle.
Sunt o mulțime de flori ce sperie turiștii cu înfățișarea lor. Altele plante au fructe și par inofensive, însă au o putere să ucidă pe oricine în doar câteva clipe. Vizitatorii nu au voie să atingă vegetația.
Zonele letale din grădină sunt marcate cu semne mari, de neratat, indicând pericolul mortal, potrivit click.ro.
Grădinarul Trevor Jones are o muncă extrem de grea. Acesta trebuie să își acopere fața și întregul corp atunci când intră în „Grădina Otrăvitoare” pentru a avea grijă de cele 100 de plante letale.
Cum a devenit cunoscut Castelul Alnwick, locul în care se află „Grădina Otrăvitoare”
Între zidurile Castelului Alnwick din Anglia se află cea mai periculoasă grădină botanică din lume, care nu duce lipsă de vizitatori. Superba proprietate a devenit celebră după ce a apărut ca decor în serialul „Downton Abbey”, dar și în filmele „Harry Potter și Piatra Filozofală” și „Harry Potter și Camera Secretelor”.
De asemenea, Castelul Alnwick mai este cunoscut și pentru „Grădina Otrăvitoare” pe care o găzduiește. Mai mult, în spatele clădirii de piatră ce datează din anul 1100 se ascunde o istorie spectaculoasă.
Se pare că locul letal de lângă castel a fost construit de Ducesa de Northumberland, care și-a dorit o grădină unică.
Inițial, „Grădina Otrivitoare” a fost concepută ca pe una medicinală, însă Jane Percy a vrut ceva cu totul diferit după ce a vizitat grădina botanică a familiei de Medici din Padova, Italia, unde se aflau mai multe specii de plante otrăvitoare.
Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru a vizita „Grădina Otrăvitoare”
Cei care își doresc să meargă în cea mai periculoasă grădină botanică din lume trebuie să scoată din buzunar 13 dolari. Ei vor avea ocazia să se plimbe printre gardurile de laur foarte toxic, flori de mătrăgună și cucută, dar și arbuști de ricin (sămânța lor poate distruge complet organele).
Floarea preferată a Ducesei de Northumberland era brugmansia: „În primul rând este un puternic afrodiziac înainte de a vă ucide (…) În epoca victoriană, femeile puneau una dintre aceste flori în mijlocul mesei în jurul căreia jucau cărți sau luau ceaiul. Își puneau ceștile sub un clopot, băteau în el și puțin polen cădea în băutură. Efectele erau similare cu cele ale LSD-ului”, conform sursei citate mai sus.