„Ești din România? Aaaa, țara lui Dracula!” - De câte ori nu am auzit asta de la străini? De câte ori nu am simțit nevoia să explicăm că Vlad Țepeș nu a fost un vampir, ci un domnitor al Țării Române, dușman temut al otomanilor și al trădătorilor?
Ei bine, un englez vrea să ne scape de Dracula. Echipa din spatele noii producții „Dracula” pun sub semnul întrebării legătura dintre Vlad Țepeș și personajul lui Bram Stoker.
Scriitorul Andy Struthers este convins că Stoker nu s-a inspirat din viața domnitorului român, ci din poveștile despre un demon însetat după sânge și tinere neprihănite spuse de un preot din Devon, Marea Britanie.
În cartea sa, „Dracula Incarnate : Unearthing The Definitive Dracula”, Struthers susține că personajul a apărut prima oară în scrierile lui Sabine Baring-Gould. Bram Stoker a lăsat și un mic indiciu în romanul său, o mulțumire secretă.
Scriitorul spune că oamenii vor fi șocați de descoperirile făcute de el în „Dracula Incarnate : Unearthing The Definitive Dracula”: „Va fi ca momentul în care au aflat că Moș Crăciun nu există!”
Totul va fi dezvăluit de Andy Struthers la „World Dracula Congress”, organizat în Dublin.
Nepotul lui Vlad Țepeș
Numele „Dracula” și „Țepeș” a adus faimă multora. Ottomar Berbig a devenit celebru în Germania, lăudându-se că este nepotul domnitorului. Trăia într-un castel uriaș și folosea titlul de „vampir” pentru a-i ajuta pe cei bolnavi. Ottomar Berbig organiza petreceri fastuoase, la care invitații aveau o singură obligație: să doneze sânge.
Este povestea unui vânzător de antichități ce a devenit cunoscut, cu ajutorul unei bătrâne foarte bogate, ca ultimul descendent masculin al lui Vlad Țepeș. Ottomar Berbig era proprietarul unui mic magazin de antichități, în Berlin, Germania. Într-o zi, în 1978, o femeie excentrică îi calcă pragul, dorind să vândă câteva bijuterii vechi, moșteniri de familie.
Mai multe detalii despre viața scandaloasă a lui Ottomar Berbig, aici.
Rochia de aproape 9.000 de euro ce NU există! Un bogătaș a cumpărat-o pentru soția lui și a explicat de ce. „E o investi... Un tablou de Bernardini Luini, discipol al lui Leonardo da Vinci, vândut la licitaţie cu 2,3 milioane de euro, un record...