Pana Cotta poate fi desrtul verii! Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și de mai puțin de jumătate de oră să prepari o prăjitură delicioasă!
Ingrediente:
● 150 ml de lapte.
● 180 ml de smântână 15% (frișcă 33%)
● 4 lingurițe de zahăr.
● 2 lingurițe de cafea solubilă.
● 1 gălbenuș.
● 20 g. de gelatină.
● 1 lingurițe de zahăr vanilat.
Mod de preparare:
1.Dizolvă gelatina într-o lingură de apă și așteaptă până se umflă.
2. Toarnă laptele într-un vas, adaugă cafea și lasă să fiarbă.
3. Bate gălbenușul cu zahăr și adaugă la lapte.
4. Amestecul obținut se încălzește la foc mic, amestecând permanent. Nu aștepta până amestecul începe să fiarbă. Când observi că consistența se îngroașă, se ia de la foc și se dizolvă gelatina. Lasă să se răcească.
5. Adaugă la amestec smântână (sau frișcă) și amestecă. Toarnă consistența în forme sau pahare. Pune desertul la rece pentru 5 ore.
6. Pentru ca desertul să se dezlipească de forme se recomandă să înmoi desertul în apă fierbinte pentru 30 de secunde. Poți decora desertul cu cacao, ciocolată rasă sau coajă rasă portocală.