Căutare Live

Zece ani de la explozia navetei Columbia! Directorul de zbor a izbucnit in plans!

Pe 1 februarie 2003, cu putina vreme inainte de aterizare, naveta spatiala "Columbia" exploda. Niciun supravietuitor!!!

Fusese cea de-a 113-a lansare de naveta spatiala. Amanata de 18 ori in decursul a doi ani. La 82 de secunde de la decolare, o bucata cat de marimea unei serviete s-a desprins de rezervolul principal exterior. A lovit sistemul de protectie termica, care o proteja de caldura gerenara de frecarea cu atmosfera la reintrarea in aceasta. Problema a fost semnalata dar nu i s-a dat mare importanta.

Apoi, pe 1 februarie 2003, cu cateva minute inainte de aterizare, totul parea OK. LeRoy Cain, directorul de zbor, a dat semnalul pentru inceperea procedurilor. Naveta a intrat in spatiul aerian american. S-a anuntat ca patru senzori hidraulici nu functioneaza normal dar si acest lucru a fost trecut cu vederea. La o viteza de aproximativ 21.000 km / h, in jurul orei locale 9.00, capsula a explodat. Pe imagini se observa cum directorul de zbor isi da seama de tragedie si incepe sa planga. Toti cei sapte membrii ai echipajului (printre care si doua femei) au fost pulverizati.

FOTO: Vezi ce tatuaje aveau femeile... in urma cu 100 de ani!... V-ati pierdut cheia? Nicio problema, un sistem adus din Marea Britanie va scapa de incurcatura!...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x