Antena Căutare

Ei nu sărbătoresc 1 iunie, muncesc pe brânci! Povestea copiilor a căror drepturi nu sunt recunoscute

Ziua copilului este prilej de bucurie la nivel internațional, însă sunt țări unde deși ziua este liberă legal, copiilor nu le sunt recunoscute drepturile. În special în țările asiatice și africane, drepturile copiilor nu sunt foarte mult luate în considerare și munca lor este comună.

colaj de fotografii care muncesc de 1 iunie, ziua copilului Galerie
Ei nu sărbătoresc 1 iunie, muncesc pe brânci! Povestea copiilor a căror drepturi nu sunt recunoscute | Profimedia

Ziua Copilului, care este sărbătorită la nivel mondial pe 1 iunie, este, de asemenea, menită să atragă atenția asupra acestui lucru. Munca la care sunt expuși copiii din țările sărace este asiduă, iar de bani nici nu putem vorbi în unele cazuri. Și acolo unde cei mici sunt remunerați, banii au o valoare insignifiantă.

Imaginile prezentate în acest articol au fost realizate Dhaka, Bangladesh.

Cum sunt crescuți copiii în diferite colțuri ale lumii

Dacă în România, copiii sunt privilegiați, există țări în lume unde viețile lor sunt o teroare continuă. Modul în care un copil este crescut variază de la o cultură la alta. În Africa, spre exemplu, niciun copil nu iese din cuvântul părinților, până la vârsta de 25 de ani. În țările scandinave se pune accent pe independența copilului, în timp ce în cultura arabă, băieții și fetele sunt pregătiți pentru viață în mod diferit.

În țările africane și țările asiatice, copiii sunt supuși la foarte multă muncă fizică și au parte de un tratament aspru în familie. Pentru ei, Ziua Copilului nu este decât un alt prilej de a munci, fără a li se recunoaște drepturile.

Citește și: Îngeri printre oameni! Gest incredibil, pentru un băiețel bolnav de leucemie. Mama copilului, în lacrimi: „De ce are tubul ăla în năsuc?”

În Africa, părinții sunt autoritari, iar copiii trebuie să se supună. Mai mult, până la vârsta de 25 de ani, aceștia nu ies din cuvântul părinților. În unele triburi africane, de exemplu, dacă un băiat vrea să devină independent şi să plece din casa părintească, trebuie să se lupte cu un leu. Numai aşa îşi obţine independenţa şi demonstrează că nu mai are nevoie de protecţia familiei, potrivit informațiilor găsite pe Historia.ro.

În familiile tradiţionale din Africa nu veţi întâlni un copil care să îi spună părintelui „nu vreau”. Dacă se împotriveşte, consecinţele vor fi greu de suportat. De asemenea, în cultura africană băieţii sunt crescuţi diferit faţă de fete. De la cele mai mici vârste, băieţii trebuie să îi urmeze doar pe taţi, iar fetele doar pe mame. Este o ruşine pentru un băiat să stea pe lângă mama lui.

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite(UNICEF), în anul 1954, a emis o recomandar în care fiecare stat era rugat să instaureze o zi numită „Universal Children’s Day” – Ziua Copilului.

Și în cultura arabă fetele sunt crescute diferit faţă de băieţi. Mai mult, familiile preferă să aibă băieţi, tocmai pentru că aceştia se cresc mai uşor. Arabii consideră că tatăl este rege în casă şi toţi ceilalţi trebuie să i se supună. Rolul femeii este acela de a avea grijă de gospodarie şi de copii.

Citește și: Luna nașterii copilului spune totul despre meseria pe care o va avea când va crește

De asemenea, fetele sunt crescute pentru a fi viitoare mame şi soţii model. De la cele mai mici vârste, ele încep să aibă grijă de casă şi să se supună fraţilor şi bărbaţilor din familie. Băieţii în schimb, pot ieşi afară sau cu prietenii, ori de câte ori doresc.

Citește și: Ziua Copilului 2022, 1 iunie. Rețete de dulciuri, rapid de făcut și fără zahăr, pentru a îi răsfăța pe cei mici de ziua lor

Maria Câmpina, "Regina Magiei Albe" din România, a dezvăluit un descântec putenic de dezlegare pe care îl face... Fiara marină, de 22 metri, care a rămas blocată pe țărm. Puțini și-au dat seama ce este vietatea care a înroșit apa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x