- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ziua Copilului, care este sărbătorită la nivel mondial pe 1 iunie, este, de asemenea, menită să atragă atenția asupra acestui lucru. Munca la care sunt expuși copiii din țările sărace este asiduă, iar de bani nici nu putem vorbi în unele cazuri. Și acolo unde cei mici sunt remunerați, banii au o valoare insignifiantă.
Imaginile prezentate în acest articol au fost realizate Dhaka, Bangladesh.
Cum sunt crescuți copiii în diferite colțuri ale lumii
Dacă în România, copiii sunt privilegiați, există țări în lume unde viețile lor sunt o teroare continuă. Modul în care un copil este crescut variază de la o cultură la alta. În Africa, spre exemplu, niciun copil nu iese din cuvântul părinților, până la vârsta de 25 de ani. În țările scandinave se pune accent pe independența copilului, în timp ce în cultura arabă, băieții și fetele sunt pregătiți pentru viață în mod diferit.
În țările africane și țările asiatice, copiii sunt supuși la foarte multă muncă fizică și au parte de un tratament aspru în familie. Pentru ei, Ziua Copilului nu este decât un alt prilej de a munci, fără a li se recunoaște drepturile.
În Africa, părinții sunt autoritari, iar copiii trebuie să se supună. Mai mult, până la vârsta de 25 de ani, aceștia nu ies din cuvântul părinților. În unele triburi africane, de exemplu, dacă un băiat vrea să devină independent şi să plece din casa părintească, trebuie să se lupte cu un leu. Numai aşa îşi obţine independenţa şi demonstrează că nu mai are nevoie de protecţia familiei, potrivit informațiilor găsite pe Historia.ro.
În familiile tradiţionale din Africa nu veţi întâlni un copil care să îi spună părintelui „nu vreau”. Dacă se împotriveşte, consecinţele vor fi greu de suportat. De asemenea, în cultura africană băieţii sunt crescuţi diferit faţă de fete. De la cele mai mici vârste, băieţii trebuie să îi urmeze doar pe taţi, iar fetele doar pe mame. Este o ruşine pentru un băiat să stea pe lângă mama lui.
Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite(UNICEF), în anul 1954, a emis o recomandar în care fiecare stat era rugat să instaureze o zi numită „Universal Children’s Day” – Ziua Copilului.
Și în cultura arabă fetele sunt crescute diferit faţă de băieţi. Mai mult, familiile preferă să aibă băieţi, tocmai pentru că aceştia se cresc mai uşor. Arabii consideră că tatăl este rege în casă şi toţi ceilalţi trebuie să i se supună. Rolul femeii este acela de a avea grijă de gospodarie şi de copii.
Citește și: Luna nașterii copilului spune totul despre meseria pe care o va avea când va crește
De asemenea, fetele sunt crescute pentru a fi viitoare mame şi soţii model. De la cele mai mici vârste, ele încep să aibă grijă de casă şi să se supună fraţilor şi bărbaţilor din familie. Băieţii în schimb, pot ieşi afară sau cu prietenii, ori de câte ori doresc.