Antena Căutare

MediCOOL sezonul 5. Beneficiile utilizării retinolului în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Ce este și cine îl poate folosi

Retinolul este unul dintre cele mai apreciate ingrediente de către medicii dermatologi și de către pacienții acestora datorită multitudinilor de beneficii pe care le are asupra tenului. Iată care sunt motivele pentru care acest tratament este atât de îndrăgit și iubit de întreaga lume.

Colaj medic dermatolog Dana Bratu Galerie
MediCOOL sezonul 5. Beneficiile utilizării retinolului în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Ce este și cine îl poate folosi | Antena 1

Retinolul este un derivat de vitamina A care face parte din clasa retinoizilor. Este o vitamină liposolubilă care are rolul de a se dizolva în grăsimi și care ajută pielea să se vindece în cazul în care un pacient se confruntă cu probleme dermatologice.

Experții consideră faptul că retinolul este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru piele la momentul actual, deoarece are o toleranță extrem de bună pentru o foarte mare parte dintre pacienți.

Citește și: Cât de importantă este hidratarea în rutina de îngrijire a tenului și ce ingrediente active sunt recomandate să folosim

Ce este retinolul și de la ce vârstă se poate folosi

„Odată introdus în rutină, retinolul poate fi folosit pe tot parcursul vieții. Poate fi folosit de la vârste foarte fragede până la vârste înaintate, condiția este să asociem întotdeauna un factor de protecție solară” a mărturisit medicul invitat.

Totodată, aceasta a mai menționat faptul că retinolul poate fi folosit „pe măsură ce înaintăm în vârstă (...) pentru beneficiile lui anti-aging (...), diminuarea petelor pigmentare, diminiuarea petelor fine, în special acele riduri care apar în zona ochilor și ne deranjează (...) diminuarea porilor pentru o textură mult mai uniformă”.

Beneficiile utilizării retinolului în rutina zilnică de îngrijire a tenului

Medicul dermatolog a explicat în cadrul emisiunii MediCool ce este retinolul, susținând faptul că acesta este un derivat al vitaminei A, bine studiat care are multiple beneficii asupra tenului nostru datorită proprietăților regăsite în tratament.

Printre cele mai importante beneficii, doamna doctor a enumerat în cadrul emisiunii MediCOOL următoarele:

„De la latura estetică, ceea ce înseamnă diminuarea petelor pigmentare, diminuarea ridurilor, estomparea porilor dilatați, până la beneficii pentru anumite afecțiuni ale pielii inflamatorii cum sunt acneea sau rozaceea”

Citește și: Ce sunt petele pigmentare și cum se formează. Rutina completă de îngrijire a tenului, după recomandările medicului dermatolog

De asemenea, petele pigmentare pot fi reduse prin combinația a mai multor substanțe active precum niacinamida, acidul glicolic, dar și alte substanțe active exfoliante, care se regăsesc de cele mai multe ori sub forma unui singur produs dermatologic.

Efectele inițiale care apar în urma introducerii retinolului

La fel ca oricare alt agent activ nou introdus în rutină, retinolul poate avea câteva efecte pe care pielea să le resimtă, deoarece este un activ care produce schimbări semnificative. Tenul are nevoie de o perioadă pentru a se adapta la noua rutină de skin-care și pentru a se bucura de cele mai bune rezultate.

„În primele zile poate să apară o senzație de piele care strânge, de piele uscată, însă această senzație va dispărea de la sine în următoarele zile, mai ales dacă vom asocia și un agent hidratant rutinei noastre de skin-care.

Citește și: MediCOOL, sezonul 4. Ce este dermatita seboreică și cum poate fi tratată cel mai eficient. Mătreața, una dintre manifestări

De asemenea, dacă ne confruntăm cu o piele cu predispoziție acneică, ne putem aștepta să avem un purging sau o erupție acneiformă în primele zile de utilizare, însă din fericire această erupție se va vindeca de la sine în următoarele săptămâni” a mai specificat medicul dermatolog.

Școlile din cinci județe s-au închis din cauza condițiilor de vreme severe. Ce se întâmplă cu orele de curs pentru un mo... Greșeala pe care o fac conducătorii auto foarte des îi poate costa scump. Ce indicator rutier ignoră și cât este valoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x