Antena Căutare

Alertă în județul Olt! Mistreți morți găsiți într-o pădure. Alte cinci focare de pestă porcină africană au fost identificate în județ

Vești triste pentru români! Din păcate, virusul pestei porcine nu a încetat să existe în județul Olt Mai mulți porci mistreți au fost găsiți într-o pădure din localitatea Dăneasa, iar autoritățile sanitar veterinare au prelevat probe pentru a descoperi dacă animalele aveau virusul pestei porcine.

Alerta de pestă porcină africană pune din nou România pe jar înainte de Crăciun! Mistreți morți găsiți într-o pădure. Alte cinci focare de pestă porcină africană au fost identificate în județ. Ce spun autoritățile:

Vești triste pentru români! Din păcate, virusul pestei porcine nu a încetat să existe în județul Olt
Mai mulți porci mistreți au fost găsiți într-o pădure din localitatea Dăneasa, iar autoritățile sanitar veterinare au prelevat probe pentru a descoperi dacă animalele aveau virusul pestei porcine, a explicat prefectul județului Olt, Silviu Neacșu, conform dcnews.

"Au fost găsiţi într-o pădure din Dăneasa patru mistreţi morţi, au fost aplicate procedurile pentru astfel de cazuri, au fost prelevate probe şi, marţi, se va afla rezultatul analizelor, dacă este sau nu vorba de pestă porcină africană", a declarat luni, pentru Agerpres, prefectul Silviu Neacşu. El a menţionat că nu mai există pentru moment alte suspiciuni de pestă porcină africană în judeţ.

În judeţul Olt au fost înregistrate cinci focare de pestă porcină africană, dintre care unul într-o gospodărie izolată de la marginea localităţii Cilieni şi patru în comuna Rusăneşti (trei cazuri în intravilan şi un caz în extravilan, la o stână). Din cauza focarelor de pestă porcină au fost eliminaţi toţi porcii din Rusăneşti, iar proprietarii lor vor primi despăgubiri, spune dcnews.

Credit foto: Mediafax

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x