Antena Căutare

(P) Politică și economie: care este legătura?

În ciuda faptului că toate fenomenele din lume sunt interdependente, mulți oameni nu înțeleg relația dintre economie și politică. În același timp, există multe exemple în lume în care deciziile politice de succes au scos economiile din genunchi și, dimpotrivă - greșelile politice au costat scump economiile naționale. De ce se întâmplă acest lucru?

(P) Politică și economie: care este legătura?
(P) Politică și economie: care este legătura?

Ce sunt politica și economia

Pentru început, să clarificăm ce este politica și ce este economia. Să începem cu al doilea.

În esență, o economie reprezintă toate procesele implicate în producția, distribuția și consumul de bunuri și servicii. Economiile pot fi interne și internaționale, în care consumatorii de bunuri și servicii sunt alte țări.

Resursele care sunt utilizate pentru producție trebuie gestionate. Iar gestionarea resurselor este o activitate politică. Reglementarea de către stat a prețului materiilor prime și a impozitării vizează nu numai consumul și câștigurile, ci și alimentarea bugetului de stat pentru funcționarea normală a țării și a fiecărui cetățean al acesteia. În caz contrar, este posibil să se utilizeze toate resursele, dar să nu se construiască drumuri, infrastructură sau să se asigure pensii pentru populația incapabilă, economia prăbușindu-se.

Cum are loc impactul

Politica afectează economia în același mod în care economia afectează politica.

Politica are sarcina de a supraveghea procesele economice care au loc în cadrul statului și de a redirecționa resursele. De asemenea, politica acționează adesea ca arbitru în cazul unor dispute între entități comerciale, creând noi reguli de joc prin intermediul legislației.

Economia este baza pentru dezvoltarea politicii, deoarece fără resurse și fundații financiare nu se poate dezvolta nicio forță politică. Astfel, politica și economia trăiesc "mână în mână" și contribuie una la dezvoltarea celeilalte.

De îndată ce procesele economice încetinesc, autoritățile se află într-o poziție precară și au mai multe motive să ia deciziile politice corecte pentru a susține economia.

Cunoscând procesele și influența lor reciprocă, este posibil să se prevadă când va veni prosperitatea economică și când este mai bine să se acopere și să se facă investiții pentru a supraviețui vremurilor grele.

Dacă nu puteți face rost de bani pentru a investi, puteți folosi un credit online imprumut și puteți investi banii împrumutați. Adesea, dobânda la un microcredit este mult mai mică decât cea la depozite. MyCredy vă poate ajuta să găsiți cele mai bune condiții.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x