Antena Căutare

Adrian Nastase, acuzat de santaj de fostul consul al Romaniei in China

Ioan Paun, fostul consul al Romaniei la Shanghai, invinuit in dosarul Zambaccian, privind importul unor bunuri din China, l-a acuzat pe Adrian Nastase de santaj, depunand o declaratie la instanta suprema. Fostul premier PSD Adrian Nastase si sotia acestuia, Daniela, sunt judecati in acest caz pentru fapte de coruptie.

Fostul consul al Romaniei la Shanghai le-a spus judecatorilor ca, dupa ce a dat o declaratie la DNA in calitate de invinuit, cu acordul procurorilor, a decis sa plece impreuna cu avocatul sau, Adrian Vilau, in China, pentru a aduce documente doveditoare ale faptului ca sotii Nastase i-au solicitat sa identifice si sa le trimita o serie de bunuri din aceasta tara, informeaza Mediafax.

Ajuns in China, a relatat Ioan Paun, a primit un telefon de la prietenul sau Octavian Cretu, care i-a spus ca, in timpul unei intalniri, Adrian Nastase i-ar fi spus sa-i transmita sa-si schimbe declaratia data in calitate de invinuit, in caz contrar urmand sa divulge informatia ca este agent sub acoperire al serviciului secret extern al Romaniei.

"In discutia cu Cretu, dupa ce acesta a discutat cu Nastase, mi s-a transmis cererea lui Nastase de a reveni la declaratia initiala, cea de martor, in care aratam ca banii pentru bunurile din China proveneau de la Irina Paula Jianu", le-a mai spus Ioan Paun judecatorilor.

De asemenea, fostul consul a recunoscut ca inainte de a merge pentru prima data la DNA, in calitate de martor, a purtat discutii cu sotii Nastase cu care s-a inteles in "linii mari" asupra celor ce urma sa le declare procurorilor anticoruptie, admitand astfel ca prima declaratie a fost una mincinoasa.

"Cand mi-am dat seama ca avocatul de la acel moment, Aurel Ciobanu, in loc sa ma ajute in bine, ma ajuta de fapt sa ma autoincriminez am decis sa spun tot adevarul, nemijlocit, si anume ca banii pentru bunuri nu erau de la Irina Paula Jiannu ci de la sotii Adrian si Dana Nastase", a declarat fostul consul.

Foto: Intactimages

Crin Antonescu: Daca in PSD exista cultul animalelor, Iliescu sa se exprime in propriul partid... Suparare in USL? Ponta pleaca fara Antonescu in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x