Antena Căutare

Adrian Nastase: "Introducerea impozitarii progresive va corecta greselile comise de guvernul Boc"

Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, apreciaza ca Romania trebuie sa introduca urgent o impozitare progresiva a veniturilor pentru a atenua efectele crizei economice. Intr-o postare pe blogul sau, Nastase apreciaza ca mandatul ministrului de finante Sebastian Vladescu este de tampon intre PDL si masurile nepopulare ce urmau a fi adoptate

El apreciaza ca ministrul ar dori sa plece din guvern si sustine ca acesta "le-ar fi demonstrat cu cifre si calcule exacte colegilor de guvern ca introducerea impozitarii progresive ar face inutile toate masurile aberante luate de Emil Boc, la ordinul lui Traian Basescu. De asemenea, actualul ministru de Finante recunoaste public cat se poate de clar si de explicit ca, in acest moment, pentru Romania, impozitarea progresiva este mai buna decat cota unica. Mai mult, acesta afirma ca, pentru 2011, cota unica e un subiect deschis", scrie liderul PSD.

Acesta se intreaba de ce schimbarea nu se face acum si aminteste ca aceasta formula este aplicata de majoritatea tarilor din UE. In plus, acest model este sustinut si de sindicate, analisti economici si patronate, pentru a incuraja productia si a atenua efectele crizei.

"Eu cred ca introducerea impozitarii progresive va corecta, in timp, greselile comise de guvernul Boc. Iar acesta este un motiv in plus pentru a actiona acum si nu in 2011. Este clar ca, in actualul context si dupa aproape 6 ani de guvernare de dreapta, in care decalajele sociale sau accentuat iar injustitia sociala s-a acutizat, o noua viziune asupra sistemului de impozitare, in special si asupra rolului statului, in general este mai mult decat necesara".

Fostul premier crede ca "refuzul lui Emil Boc de a accepta impozitarea progresiva este doar rezultatul unei maniere prostesti de a intelege si exercita puterea (expresia "ciocu' mic ca acum noi suntem la putere" este adanc intiparita in constiinta pedelista).

Rezultatele acestei atitudini nu sunt greu de anticipat. Ele au fost anuntate, intr-o maniera fatalista, de acelasi ministru Vladescu: in 2011 va fi mai rau".

Politicianul subliniaza ca exista solutii viabile pentru ca anul urmator sa fie mai bun decat acesta. "Sincer, nici nu ar fi foarte greu. Orice alt guvern ar fi mai performant decat cel actual. Din pacate aceste solutii sunt ignorate de decidentul de la Cotroceni si de executantul din Palatul Victoria.

Apoi, pentru ca nu stiu sa existe undeva in lume, o tara democratica al carui guvern sa anunte cu nonsalanta populatia ca, sub conducerea sa, viitorul va fi mai rau. Banuiesc ca PDL lucreaza acum la viitorul slogan de campanie: "Sa traiti rau!"

Surse: Guvernul pregateste un "Plan C" de relansare economica. VEZI noile masuri!... Ion Iliescu: "Conlucrarea PSD-PNL este obligatorie. Poate pune bazele viitoarei guvernari"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x