"Nu cred ca ma poate banui cineva ca sunt fan-Geoana. Am incercat, inclusiv fata de el sa nu fiu subiectiv si sa nu judec prin prisma unor eventuale resentimente. Pe de alta parte, nu am nevoie sa-mi dea cineva lectii de loialitate (inclusiv de la liberali) in ceea ce-l priveste pe Victor Ponta. Mi-as dori insa ca autoritatea lui sa fie generata nu de voturi ci de capacitatea de a construi abordari consensuale. Recunosc insa ca, in lumea in care traim, acesta ar putea fi un obiectiv vetust", puncteaza Nastase, subliniind ca "eu ma consider un jucator in echipa PSD. Unii dintre colegi pot sa se accidenteze, altii pot sa-si iasa din forma. Ii accept ca atare. Singurii pe care nu-i pot accepta sunt tradatorii si mercenarii".
Atac la "Grupul de la Cluj"
Dupa 2004, „Grupul de la Cluj" si-a arogat pretentia de a decide calea de urmat pentru PSD iar "Vasile Dancu - cu reale calitati intelectuale - si-a asumat rolul de eminenta cenusie a politicii romanesti, de strateg si ideolog al stangii. Sau ca sa-l parafrazez pe Victor Ponta, rolul de Richelieu ardelean. In acea perioada, l-am redescoperit pe Vasile Dancu, nu in calitate de „micul Goebbels al PSD", cum ii spunea presa cat timp era ministru, ci de Ideolog si Mare Reformator al PSD. Principalul punct al reformei PSD, in viziunea sa, era „Afara cu Iliescu!". Mircea Geoana primise in 2005 misiunea de a infaptui paricidul politic. A fost sustinut de „grupul de la Cluj" tocmai pentru acest obiectiv,obiectiv care aducea aminte de retorica Aliantei Civice de la inceputul anilor 90: „Iliescu este cauza tuturor problemelor"", scrie Nastase.
"Falsitatea acestei abordari s-a dovedit imediat, prin scaderea partidului in sondaje, pierderea bataliilor electorale si confuzia militantilor nostri. Nu cred ca partidele care-si devoreaza liderii castiga respectul oamenilor. Nu cred ca prin spargerea „icoanelor" o biserica aduna mai multi credinciosi. Dimpotriva", concluzioneaza fostul premier pe blog, intrebandu-se retoric ca "daca Vasile Dancu propune PSD-ului ca model "daramarea idolilor" si smulgerea tablourilor de pe pereti de ce nu incepe cu un experiment pe care sa-l aplice organizatiei din Cluj?".