Antena Căutare

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Astăzi a împlinit 18 ani și s-a dus direct la vot! El votează pentru că îi pasă de România chiar dacă nu mai trăiește aici!

Românii sunt chemați la vot, în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019, pe 24 noiembrie, atunci când va fi desemnat noul președinte al României pentru următorii cinci ani. În al doilea tur de scrutin se înfruntă Klaus Iohannis, șeful statului aflat în funcție, susținut de PNL şi Viorica Dăncilă, candidatul PSD.

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Astăzi a împlinit 18 ani și s-a dus direct la vot! El votează pentru că îi pasă de România chiar dacă nu mai trăiește aici!
Astăzi a împlinit 18 ani și s-a dus direct la vot! | Digi24

A început votul pentru turul al doilea în diaspora și deja sute de români au pus ștampila pe buletin.

La secția din Brisbane, Australia primii care și-au exprimat votul au fost membrii unei familii care sărbatoreau împlinirea vârstei de 18 ani a unuia dintre membri. Acesta a votat chiar în ziua în care a primit dreptul de vot! Acesta a spus pentru Digi24 că a venit să voteze contra corupției chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. Băiatul este de lăudat! El este exemplul unui spirit tânăr care și-a cultivat simțul civic de la o vârstă fragedă și care a dat dovadă de responsabilitate față de țara lui natală, chair dacă nu mai locuiește în ea!

Prima secție deschisă a fost cea de la Auckland, din Noua Zeelandă, apoi au urmat cele din Australia. Au început să voteze și românii din Coreea și din China.

Ca și în urmă cu două săptămâni, scrutinul din diaspora va dura trei zile. În afara granițelor sunt organizate 385 de secții de votare care, astăzi, se deschid la ora locală 12:00 și se vor închide la ora 21:00.

Sâmbătă și duminică, românii din străinătate sunt așteptați la urne între orele 7:00 și 21:00.

CITEȘTE ȘI: Alegeri prezidențiale 2019 | Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, candidații din turul 2. Primii români din Diaspora au votat

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă fac ultimele eforturi înainte de alegeri. Cum s-au pregătit cei doi candidați... Viorica Dăncilă, întrebată dacă se consideră un model pentru femeile din România: Ce a răspuns...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x