Live acumMireasa
Prime Time 20:00Observator Sport

Alegeri prezidențiale 2019: Unde pot verifica online cei care au votat prin corespondență dacă dacă plicul lor a ajuns în timp util în ţară

Alegeri prezidențiale 2019: Unde pot verifica cei care au votat prin corespondență dacă dacă plicul lor a ajuns în timp util în ţară

Românii care au votat prin coresponenţă pot verifica, pe www.votstrainatate.ro dacă plicul lor a ajuns în timp util în ţară

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă alegătorii care au votat prin corespondenţă că pot verifica online, dacă plicurile cu votul lor au ajuns la destinaţie.

”Această nouă funcţionalitate creată pe site-ul votstrainatate.ro oferă posibilitatea persoanelor care s-au înregistrat pentru votul prin corespodenţă şi ale căror cereri au fost aprobate să verifice statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din Romania din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă/misiune diplomatică”, a anunţat, vineri seară. AEP.

Sursa citată a precizat că primirea plicului în termen legal confirmă exercitarea dreptului de vot.

Peste 41.000 de români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă. Potrivit site-ului Buiroului Electoral Central, au fost validate putin peste 25.000 de plicuri primite până la expirarea termenului legal, în 7 noiembrie.

Site-ul prin care alegătorii care au votat prin corespondenţă că pot verifica online, dacă plicurile cu votul lor au ajuns la destinaţie este votstrainatate.ro.

Numărul românilor care au votat la secțiile amenajate în străinătate a ajuns la 56.000. Împreună cu cei 25.000 care au votat prin corespondență, numărul alegătorilor care și-au exercitat dreptul de vot a trecut de 81.000.

Vezi AICI LIVE câți oameni au votat în diaspora.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro