Antena Căutare

Breaking news! Decizie de ultimă oră în cazul Alinei Bica! Magistrații au hotărât în urmă cu puțin timp

Magistrații au hotărât să dea o decizie de eliberare pe numele Alinei Bica, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale modalitățile de constituire a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte. 

Magistrații au hotărât să dea o decizie de eliberare pe numele Alinei Bica, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale modalitățile de constituire a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului şi condamnată la patru ani de închisoare, potrivit Agerpres.

Prin urmare, Alina Bica va trebui să fie eliberată imediat ce decizia va ajunge la autorităţile din Costa Rica, acolo unde ea se află în arest.

„Colegul meu Doru Trăilă a susținut această contestație în anulare. E fabuloasa decizia, la fel ca toate cele date ieri. Au fost istorice, de o complexitate extraordinară. Decizia Alinei Bica va fi tradusă de urgență, dacă va fi nevoie de original va fi dus în Costa Rica. În decursul acestei zile, în mod normal, judecătorii din Costa Rica ar trebuie să o pună liberă pe Alina Bica. Acum, orice minut în spatele gratiilor sunt nelegale”, a declarat avocatul Laura Vicol, la Antena 3.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, pe 3 octombrie, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni. Apoi, arestul acestora a fost prelungit.

Un parlamentar român a anunțat că renunță la pensia specială de 5.000 de lei, pe care o primește lunar... De ce ceapa românească e mai scumpă decât cea din Franța? Răspunsul neașteptat dat de Ministrul Agriculturii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x