Antena Căutare

Ambasadorul SUA la Bucuresti: Romania nu-si revine sustenabil daca majoreaza taxele

Romania nu poate avea o revenire economica sustenabila majorand taxele, iar pe termen lung e necesara imbunatatirea infrastructurii, potrivit ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, citat de Mediafax.

"Inteleg ca lipsa banilor este cea mai importanta problema a Guvernului acum. Pe termen lung, Romania trebuie sa decida daca isi va imbunatati infrastructura. Asta trebuie sa faceti. Nu puteti avea o revenire economica sustenabila crescand taxele. Nu asa cresc economiile", a declarat Gitenstein in cadrul unei conferinte.

Acesta mai spune ca Romania dispune de resurse "incredibile", este o tara frumoasa si, in cazul in care ar dispune si de o infrastructura potrivita, ar atrage numerosi turisti.

"Multi europeni vor sa vina in Romania, dar nu au cum sa conduca. Daca nu pot veni cu masina nu vor veni. Daca nu aveti venituri la buget din taxe, convingeti companiile sa participe la investitii in infrastructura asa cum facem in Statele Unite", spune Gitenstein.

Pe langa de infrastructura fizica, Romania are o problema legata si de infastractura juridica, motiv pentru care mediul de afaceri este afectat, a subliniat oficialul american.

"In fiecare zi ascult timp de 2-3 ore plangerile companiilor afectate de decizii opace, irationale, de coruptie, de sistemul juridic care este netransparent. Cu toate acestea in fiecare zi auzim de companii americane care vor sa investeasca in Romania, in ciuda deciziilor Guvernului. Este nevoie de curaj si de vointa politica pentru a schimba lucrurile. Nu e foarte greu sa schimbi legi, sa imbunatatesti administratia. Daca nu cresteti sectorul privat aceasta tara nu va avea un viitor prea bun", spune oficialul american.

Gitenstein mai spune ca Romania are probleme si cu tinerii care isi doresc, tot mai mult, sa plece din tara.

Foto: www.aradon.ro

Freedom House: Calitatea democratiei in Romania a scazut in 2009... Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul Parlamentului pentru sefia SRR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x