Antena Căutare

Anisie spune că nu a avut proiecte de acte normative pe care să nu le fi discutat cu premierul şi că acesta probabil se referea la alt proiect: Prevederile ordonanţei sunt şi în programul de guvernare

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări, că nu a avut proiecte de acte normative pe care să nu le fi discutat cu premierul Ludovic Orban şi că acesta probabil se referea la alt proiect, la începutul şedinţei Executivului, nu la ordonanţa de urgenţă care a şi fost adoptată. "Aceste prevederi sunt şi în programul de guvernare", a spus Anisie.

Răspunzând unei întrebări, Anisie a spus că probabil premierul Orban se referea la alt proiect de act normativ la începutul şedinţei de Guvern, explicând că prevederile acestei ordonanţe se regăsesc şi în programul de guvernare.

"Aceste prevederi sunt şi în programul de guvernare", a spus Anisie.

Întrebată dacă a avut de-a lungul timpului proiecte de acte normative pe care nu le-a discutat cu premierul, Anisie a răspuns:"Nu".

Anisie a fost întrebată dacă propunerea privind exceptarea de la obligativitatea înregistrării în Registrul matricol unic al studenţilor Academiei de Informaţii este proiectul pe care nu l-a discutat înainte cu premierul.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a intervenit spunând că acest proiect a fost prezentat pe lista suplimentară şi necesită clarificări.

"Sunt chestiuni urgente, pe care miniştrii în şedinţa de Guvern le supun dezbaterii, unele se clarifică şi sunt acceptate, dezbătute şi adoptate, altele necesită în continuare clarificări", a afirmat Dancă.

Premierul Ludovic Orban a transmis miniştrilor vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu mai acceptă introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă care nu a fost discutată în prealabil cu el, spunând că nu i se pare normal să se trezească cu ordonanţe de care nu avea habar. Anunţul primului ministru a venit după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unor proiecte de ordonanţă de urgenţă.

Sursa : news.ro

Deputatul Dorel Căprar, inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad... Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman, la Timişoara, la dezvelirea plăcii de bronz trimisă de Donald Trump la 30 de ani de la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x