Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Dragonului

Autoritatea Electorală Permanentă prezintă situaţia deplasărilor externe în ultimii cinci ani şi achiziţiile din ultima perioadă

Autoritatea Electorală Permanentă prezintă situaţia deplasărilor externe în ultimii 5 ani şi achiziţiile din ultima perioadă, între care birouri, tablete Apple, perdele, o cabină de duş. „AEP va onora majoritatea invitaţiilor de participare la evenimente internaţionale importante din domeniul său de activitate, indiferent cât de exotică este ţara în care acestea vor avea loc, pentru că instituţia noastră nu poate funcţiona izolat”, declară preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Autoritatea Electorală Permanentă prezintă situaţia deplasărilor externe în ultimii 5 ani şi achiziţiile din ultima perioadă, între care birouri, tablete Apple, perdele, o cabină de duş. „AEP va onora majoritatea invitaţiilor de participare la evenimente internaţionale importante din domeniul său de activitate, indiferent cât de exotică este ţara în care acestea vor avea loc, pentru că instituţia noastră nu poate funcţiona izolat”, declară preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

AEP precizează într-un comunicat că instituţia face parte din prestigioase oraganizaţii internaţionale cu activitate în domeniul electoral şi, în această calitate, reprezentanţi ai Autorităţii au participat la cele mai importante evenimente internaţionale organizate de acestea.

Autoritatea este membru al Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO) din anul 2014 şi a deţinut preşedinţia acesteia în perioada 2014-2015.

De asemenea, AEP este membru al Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) din anul 2013, aflându-se la conducerea acesteia în perioada 2017-2019.

O altă organizaţie internaţională din care face parte AEP este Reţeaua de competenţe electorale francofone (RECEF), care a organizat anul acesta în România Conferinţa anuală.

Totodată, AEP colaborează constant şi cu alte organizaţii care activează în domeniul electoral, precum Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţa Electorală (IDEA), Fundaţia Internaţională pentru Suport Electoral (IFES), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa - Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE – ODIHR), Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare (ICPS).

AEP a încheiat memorandumuri de colaborare bilaterală cu organismele de management electoral din Ucraina, Republica Moldova, Albania şi Libia, precum şi acorduri multilaterale cu instituţii similare din Georgia, Lituania, Letonia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Bulgaria, Belarus şi Slovenia.

În calitate de actor important în domeniul electoral internaţional, AEP a participat la numeroase misiuni de observare a alegerilor din ţări de pe toate continentele, organizând, la rândul său, cu prilejul unor alegeri generale, programe electorale cu largă participare internaţională, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, preşedintele Autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, care a preluat conducerea instituţiei în februarie 2019, este hotărât să menţină şi să consolideze relaţiile stabilite de AEP în anii anteriori cu organisme electorale omoloage şi organizaţii internaţionale care au un cuvânt de spus în domeniul electoral.

„AEP va onora majoritatea invitaţiilor de participare la evenimente internaţionale importante din domeniul său de activitate, indiferent cât de exotică este ţara în care acestea vor avea loc, pentru că instituţia noastră nu poate funcţiona izolat, ignorând evoluţiile şi expertiza partajate de experţi şi oficiali electorali din alte ţări”, a declarat preşedintele AEP, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, România a fost, de foarte multe ori, o destinaţie pentru oficiali şi experţi electorali veniţi din toate colţurile lumii la evenimente internaţionale organizate de AEP. Chiar şi în acest an, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din noiembrie, vor fi prezenţi în România numeroşi oficiali şi experţi electorali străini invitaţi să participe, ca observatori, în cadrul programului electoral organizat de AEP.

În anul 2020, AEP va găzdui a patra conferinţă ştiinţifică organizată în parteneriat cu Comisia de la Veneţia, continuând astfel o tradiţie începută în anul 2015, aceste evenimente reunind la Bucureşti, de fiecare dată, zeci de reprezentanţi ai unor importante organizaţii internaţionale de profil şi ai organismelor de management electoral din ţări partenere.

În ceea ce priveşte achiziţii directe efectuate de AEP, în comunicat se menţionează că acestea au următoarele destinaţii:

· Achiziţii pentru dotarea Biroului Electoral Central (BEC):

- Masă de consiliu 8.800 mm (pentru şedinţele BEC) - 18.987 lei

- 22 tablete Apple iPad Pro 10,5”- 64.185 lei

- Achiziţii de produse şi lucrări de montare perdele (incluzând material perdele, draperii, galerie, console, şine de prindere) – 16.345 lei

· Achiziţii pentru cabinet vicepreşedinte:

- Mobilier birou MDF (scaun directorial+dulap+birou) - 15.764, 71 lei

· Achiziţii pentru cabinet secretar general

- Espressor Nespresso – 1.092 lei

· Achiziţii pentru cabinetul preşedintelui:

- Pachet mobilier MDF (scaun directorial+dulap+birou) – 17.310, 94 lei

- Masă conferinţă consiliu – 2.093 lei

- Cabină duş – 1.521,01 lei

- Tabletă Apple iPad Pro 11” + Husă cadou – 5.394,96 lei (a înlocuit tableta Apple iPad Pro 12,9” achiziţionată în anul 2016 de preşedintele AEP de la acea dată, la un preţ de 4.416, 65 lei, împreună cu alte trei tablete la acelaşi preţ, destinate celor celor doi vicepreşedinţi şi directorului Direcţiei pentru coordonarea sistemului informaţional electoral naţional).

Sursa citată precizează că preşedintele AEP nu a participat la niciuna din deplasările externe în „aşa-zisele destinaţii exotice vehiculate în spaţiul public”, în aceste delegaţii Autoritatea fiind reprezentată de specialiştii săi.

Situaţia deplasărilor în străinătate efectuate de reprezentanţii AEP în perioada 2014 – 2019 este publicată pe site-ul şi poate fi consultată accesând următorul link:

Situaţia evenimentelor internaţionale organizate de Autoritatea Electorală Permanentă în România în perioada 2014 -2019 este publicată pe site-ul şi poate fi consultată accesând următorul link:

Sursa : news.ro

Fanatik.ro

Salvatorul SMURD care a intervenit cu elicopterul la accidentul propriului copil: "Plângea, dar...

Observator Antena 1

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Il recunosti? A MURIT in urma cu putin timp! Socul zilei in Romania!

Spynews.ro

EXCLUSIV. Ce avere i-a lăsat preotul gay soțului român mai mic cu 54 de ani! Pastorul a murit!

Spynews.ro

Boala care îi apără pe români de coronavirus! Explicaţia dată de medici

AntenaSport

Ruşii anunţă că au găsit medicamentul împotriva coronavirus, dar nu este pentru toată...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

OPT filme horror blestemate. Uite ce au pățit actorii după filmări!

Zu TV

NOUĂ vedete care şi-au pierdut virginitatea cu alte celebrități

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Veste BOMBĂ la Casa Regală a României! A anunțat chiar acum că este însărcinată

Playtech.ro

Trebuie să citești asta acum! Mesajul medicului minune de la Timișoara pentru toți românii

Playtech.ro

Super contractul pe care Ianis Hagi l-a semnat în secret: ”Sincer, nu voiam să semnez!”...

Telekomsport.ro

Klaus Iohannis, mesajul zilei! Anunțul făcut chiar de 1 iunie, de Ziua Copilului. Veste pentru...

Capital.ro

Atenție, Iulia Vântur! Ce i-a făcut Salman Khan fostei sale iubite. Fanii au rămas șocați

Impact

Horoscop Minerva pentru săptămâna 1-7 iunie. Leii comunică excelent, Capricornii sunt total...

Antena3.ro

Mihaela Rădulescu a dispărut! Sigur i s-a întâmplat ceva. Fanii au reacționat imediat

Voxbiz.ro

Cum arata cel mai scump Mercedes-Benz pe care il poti cumpara acum. S-au facut doar doua exemplare

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro