Antena Căutare

Avem un parlament de talentati: Iata alesii care imbina pasiunea pentru muzica si politica!

Pentru unii alesi muzica este un mod de viata, iar politica, o simpla pauza. Daca ar fi sa-i numaram pe ministrii, senatorii sau deputatii talentati, alaturi de echipele de fotbal si de tenis ale Parlamentului, cu siguranta, s-ar putea infiinta si o formatie.

Varujan Vosganian este cel care invarte pe degete economia tarii. Tot in degete sta si unul dintre talentele sale artistice: “Asta este o pianina la care cant uneori, putin cate o lucrare de obicei scurta, un vals de Chopin, Bach, ca sa ma destind intre doua intalniri, rog sa nu fiu deranjat”.

Intre el si pianina s-a legat o stransa relatie de prietenie care dureaza de ani buni. “In 2007, cand am venit ministrul Economiei, mi-aduc aminte ca era inceputul lui martie. Am salutat toate doamnele din minister si cand am ajuns la subsol, era un fel de buncar antiatomic si langa el era o camera goala, cu ziduri de beton, in care era aceasta pianina. Am intrebat ce e cu pianina asta, au spus ca nu e pe niciun inventar si am spus: aduceti-o la mine in birou!”, isi aminteste Varujan Vosganian.

Pianina a vazut multe, ba a pus si umarul la negocieri: “Partenereul Oltchim este un polonez si ei cand m-au conoscut mi-au adus un CD cu Chopin, fireste si cand am vazut prima lucrare le-am zis asezati-va si le-am cantat la pian. Dupa aceea, partenerul polonez este apropiat noua”.

Un alt talent intalnit pe holurile parlamentui este Madalin Voicu, deputat PSD: “Pentru mine, muzica inseamna un pansament sau nu stiu, inlaturarea marasmului si ma face sa raman intr-un spatiu mai pur”.

A mostenit totul de la tatal sau: “Anul acesta se implinesc 90 de ani de la nasterea tatalui meu si voi face un periplu prin tara si strainatate cu spectacole concerte serate muzicale! Este chiar pe 1 martie la Sala Radio, un concert simfonic cu program Mozart”.

Un alt artist aflat al primul mandat in Parlament, tot din partea PSD, este Mihai Sturzu, mai cunoscut ca Mihai de la HIQ.

Muzica este prima lui dragoste. Politica a venit la multi ani dupa, dar se inteleg de minune: “Dupa ce am castigat alegerile si am devenit deputat am avut concerte, chiar de Revelion am avut concerte. Anul acesta, in 2013, se fac 17 ani de cand eu am pornit trupa asta”. Isi doreste ca si in politica sa aiba, daca nu aceeasi loingevitate, macar un cuvant de spus.

Damian Draghici sau Cici de la Sistem ingroasa si ei randurile artistilor din Parlament.

Traian Basescu va negocia la summit-ul Consiliului European. Ce declaratii a facut presedintele inainte de plecare... Adrian Nastase si-a lansat doua volume intitulate "blog'n roll"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x