Antena Căutare

Basescu pune la zid PDL: Parlamentarii cinstiti, sa voteze proiectul USL cu 300 de parlamentari

Coalitia de guvernamant a decis luni reducerea numarului de parlamentari la 388, dar nu si trecerea la formula cu o singura "camera". Prin urmare, potrivit proiectului, viitorul legislativ ar urma sa insumeze 88 de senatori si 300 de deputati. Presedintele Traian Basescu nu este de acord cu propunerea PDL si a celorlalti colegi de coalitie, "pentru ca nu respecta nici un deziderat", si, intr-un atac fara precedent, a declarat in cadrul unei emisiuni TV de la postul public ca "politicienii cinstiti din PDL" ar trebui sa voteze initiativa USL, care vizeaza 300 de parlamentari.

Parlamentarii Puterii par a se tine de scaune. In momentul de fata, in Parlamentul Romaniei activeaza 471 de alesi si, conform presedintelui Basescu, daca se iau in calcul datele obtinute in urma recensamantului si legislatia actuala, numarul acestora se va reduce automat cu circa 60, in urmatorul legilativ.

Prin urmare, "reducerea" pana la 388 adoptata de Coalitie se traduce, de fapt, prin renuntarea la doar aproximativ 23 de scaune.

Iar Basescu a declarat la televiziunea publica ca "nu ma satisface aceasta solutie cu doua camere si 388 de parlamentari. Politicienilor de la PDL care sunt cinstiti le recomand sa sustina initiativa USL, ce vizeaza 300 de parlamentari. Mi se pare corecta, macar raspunde unui deziderat - 300 de parlamentari".

USL a anuntat ca nu este de acord cu ideea Parlamentului unicameral votata prin referendum si propune tot o "arhitectura" bicamerala, dar cu 300 de parlamentari.

"Am initiat un proiect de lege. Suntem de acord cu reducerea semnificativa a numarului de parlamentari, nu cu o reducere de fatada, dar care sa respecte principiul constitutional al proportionalitatii, in sensul in care reprezentantii in Parlament sa aiba in spate un numar aproximativ egal de alegatori", a declarat presedintele PNL Crin Antonescu.

Foto: Intactimages

Mai multi lideri PSD i-au promis sprijin lui Geoana daca isi face partid... Secretarul general al Guvernului organizeaza nunti si botezuri in spatiile RA-APPS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x