Antena Căutare

Basescu pune sub semnul intrebarii profesionalismul procurorilor DNA

Presedintele Traian Basescu i-a atacat in termeni duri pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Dand exemplu recenta achitare intr-un dosar de coruptie a fostului ministru al Muncii Paul Pacuraru si a lui Ilie Morega, Basescu a declarat ca "rezultatele date de instante nu sunt o conformare a acuratetii cu care au lucrat procurorii DNA (...) Exista un semn de intrebare asupra profesionalismului unor procurori DNA".

"Exista o usurinta in a pune oameni sub acuzare. Morega este achitat. Paul Pacuraru, achitat pentru afaceri suspecte in legatura cu Morega. Pacuraru nu e o pierdere a politicii romanesti. Problema este de nevinovat si vinovat. Acest lucru pune un semn de intrebare asupra profesionalismului unor procurori DNA", a estimat Traian Basescu, adaugand ca "50% nivel de eroare la dosarele de coruptie este prea mult".

De asemenea, a mai spus presedintele, "am vazut in presa o discutie intre doi procurori DNA si un procuror suspectat de frauda. Modul in care il santajau nu mi-a placut. Si m-am gandit ce face un om simplu in fata unui procuror (...) Eu le cer si sa fie responsabili (...) Va trebui sa vedem care sunt solutiile si sa protejam oamenii de abuzurile procurorilor si judecatorilor".

Foto: Intactimages

CCR dezbate contestatia depusa de Mircea Geoana privind revocarea sa de la sefia Senatului... Basescu, atac la creatorul SMURD: Arafat e dusmanul aparitiei a inca unui sistem privat de sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x