Antena Căutare

Basescu retrimite Legea pensiilor la Parlament

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca va retrimite Legea pensiilor in Parlament. Seful statului si-a motivat decizia prin faptul ca prevederea referitoare la egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei nu este corecta din punctul de vedere al realitatii socio-economice in care se afla Romania.



"Analizand legea, la articolul 53, aliniatul 1, am constatat ca se instituie varsta standard de penionare la femei si barbati la 65 de ani. Sunt un sustinator fara rezerve a egalitatii de sanse in fata legii pentru femei si barbati. Nu pot insa sa nu analizez realitatile socio-economice din Romania. (...) Constat ca femeile au mai multe probleme decat barbatii",





Basescu: Ponta si Antonescu au avut abordari "ridicole"



"Au fost abordari ridicole ale liderilor PSD si PNL, care imi cer sa arbitrez in interiorul unei Camere a Parlamentului", a spus astazi Basescu.

Seful statului a precizat ca presedintele Romaniei nu se poate implica in activitatea interna a Parlamentului si ca Victor Ponta si Crin Antonescu au posibilitatea, in acest caz, sa se adreseze Comisiei Juridice de Disciplina si Imunitati a Camerei Deputatilor.

"Cei care au vorbit despre dictatura nu inteleg ce inseamna sa creezi precedentul ca presedintele sa se implice in activitatea interna a Parlamentului. Asta ar fi dictatura", a afirmat seful statului.

Traian Basescu a spus ca nu isi doreste sa se implice in activitatea interna a Parlamentului si ca nici constitutional nu are acest drept.

"Recomandarea mea catre Victor Ponta si Crin Antonescu nu este decat o simpla chemare la decenta", a mai spus presedintele.



Vezi reactia lui Victor Ponta la declaratiile presedintelui!


Victor Ponta: "Decizia lui Basescu este un succes comun al celor care s-au opus Legii"... Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, de la ora 15:00...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x