Antena Căutare

Ce avere are fiul lui Ion Iliescu! Unde este angajat în prezent

Fiul lui Ion Iliescu, cel pe care fostul președinte al României l-a luat în grijă, după ce părinții acestuia au murit, a obținut un salariu uriaș, pentru o funcție la Ambasada României din Manila.

Mihai Bujor Sion este fiul unui activist din ilegalitate al Partidului Comunist Roman, care a murit într-un accident de avion la începutul anilor ’70.

Deşi nu l-a înfiat cu acte, Ion Iliescu i-a fost tutore şi mentor lui Mihai Bujor Sion, rămas orfan – de fapt – de ambii părinţi. În avionul prăbuşit între Sibiu şi Caransebeş a murit şi mama lui.

Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion și în cariera profesională. După instalarea ca președinte al Romaniei, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe „fiul” său, numindu-l mai întâi în funcția de șef al Cancelariei Prezidentiale și ulterior în cea de consilier prezidențial pe probleme economice.

Ulterior, Mihai Bujor Sion a început o carieră în cadrul Ministerului de Externe, fiind consul în Thailanda, Dubai şi Los Angeles.

În prezent, fiul Ion Iliescu este însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Manila, în Filipine, calitate în care si-a depus ultima declaratie de avere.

Din document reiese că Sion detine un teren de 3,6 hectare la Snagov, cumpărat în 2004, şi un BMW achiziţionat în 2011. Fiul lui Iliescu are un cont în care se află 1,1 milioane de lei, adica aproximativ 225.000 de euro. Ca angajat al Ministerului Afacerilor Externe, Sion a încasat 70.899 de dolari (5.908 dolari pe lună), plus indemnizaţii în valoare de 14.500 de lei.

Pe cine se bazează Ludovic Orban pentru învestirea Guvernului său! De ei depinde soarta noului cabinet... Ponta: Mihai Tudose a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD şi cu Ludovic Orban în weeke...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x