Antena Căutare

Cererea de arestare a lui Voicu, analizata de o judecatoare controversata

Cererea de arestare preventiva a lui Catalin Voicu va fi judecata marti de controversata judecatoare Maria Despina Mihai, ajunsa in repetate randuri in atentia presei cu o serie de scandaluri judiciare. in decursul anilor, Maria Despina Mihai a inaintat considerabil pe treptele ierarhice ale carierei.

Maria Despina Mihai a fost procuror pana in anul 2003. in aceasta perioada, a fost implicata in mai multe dosare controversate, intre care iese in evidenta cazul subalternului sau, procurorul Cristian Vladascau, gasit in trafic la volanul unei masini furate din Germania.

Magistratul a cercetat, fara sa solutioneze, si cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2001. Despina Mihai era acuzata atunci de rudele procurorului ca ar fi musamalizat cauza mortii acestuia.

Judecatoarea care se va ocupa de dosarul Voicu a fost adjunctul fostului procuror general al Romaniei, Tanase Joita, si secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii.

Dupa ce a devenit judecator la Curtea Suprema, ea a facut parte dintr-un complet care l-a achitat definitiv in dosarul "Romsilva 1" pe deputatul PSD Ion Dumitru, fostul director general al companiei. Fostul sot al acesteia a fost un marcant lider al FSN, fiind si bun prieten cu Ion Iliescu.

La inceputul anului 2008, Nicolae Popa, fostul presedinte al inaltei Curti de Justitie, a intentionat chiar sa o propuna pentru functia de vicepresedinte al instantei, dar decizia nu a fost luata. Despina Mihai este cunoscuta si pentru vehementa cu care s-a opus infiintarii Parchetului National Anticoruptie ca structura autonoma.

Boc: Salariile profesorilor vor fi majorate cu 17%... Cazul Voicu, in Le Monde: Isi imagina ca are Bucurestiul la picioare, dar colegii senatori l-au livrat justitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x