Antena Căutare

Contre Basescu-Boc-Videanu pe tema majorarii TVA si a modificarii cotei unice

Presedintele si premierul par sa nu se inteleaga cand vine vorba de majorarea TVA, iar ministrul Economiei il contrazice pe premier cand vine vorba de cota unica.

Seful statului considera ca majorarea TVA este o decizie gresita, in timp ce primul ministru sustine ca n-a avut alta solutie.

Liderii PD-L nu se inteleg nici pe tema cotei unice de impozitare. Emil Boc a declarat ca informatiile aparute in presa privind reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 10% sunt simple speculatii.

In schimb, ministrul Economiei, Adriean Videanu, spune ca varianta este luata in calcul.

Liderii PD-L nu par sa se inteleaga pe tema cotei unice de impozitare. Presa a scris ca PD-L studiaza posibilitatea micsorarii acesteia de la 16 la 10 procente. Vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a confirmat ca in partid se analizeaza mai multe scenarii.

"Se fac tot felul de simulari posibile si imposibile pe tot ce inseamna politica fiscala majora, dar nu este o decizie pregatita", a declarat Adriean Videanu.

Presedintele PDL, Emil Boc, a negat chiar si existenta unor simple discutii in acest sens.

"Sa terminam cu scenariile astea in care anuntam pe piata tot felul de vorbe ca sa discutam trei saptamani. Sa lasam partea asta de scenarita si de a lucra pe tot felul de lucruri, sa nu mai stie stanga ce face dreapta", a declarat Emil Boc.

Premierul nu se intelege nici cu presedintele. Traian Basescu a criticat decizia Guvernului de a majora TVA.

"Nu sunt un sustinator al cresterii TVA. In opinia mea a fost o greseala pentru ca nu a operat exact acolo unde este cancerul in buget", sustine presedintele.

Replica premierului este ca, dupa decizia Curtii Constitutionale nu a avut la dispozitie o alta alternativa legala, alta decat aceea de majorare a TVA.

Traian Basescu: "Trebuie sa impozitam orice venit. Inclusiv pensiile si ajutorul de somaj"... Basescu: Pensionarii = cancer la buget...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x