Antena Căutare

Crin Antonescu: “ANI, o institutie butaforica”

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, in plenul Senatului, ca, daca exista vointa politica, nu era necesara infiintarea ANI, aceasta fiind, in opinia sa, "o institutie butaforica"

"Ne afundam intr-un cerc vicios si prelungim o forma cu totul si cu totul spectaculoasa de ipocrizie, fara niciun fel de rezultat pozitiv, indiferent care dintre proiecte s-ar vota. Stiti foarte bine ca, din vremea comunismului, noi, romanii, ca si alti vecini supusi aceleiasi experiente istorice, am dezvoltat un talent al butaforiei si in politica. Stiti bine ca infiintarea aceastei institutii, ANI, vine din lipsa reala de vointa politica a tuturor celor care au guvernat Romania de a combate cu adevarat coruptia si nu din vointa politica de a o combate", a declarat Crin Antonescu.

El a opinat totodata ca bilantul ANI a fost "jalnic". "Stim ca aceasta discutie nu ar fi trebuit sa aiba loc si aceasta institutie nu ar fi trebuit sa fie infiintata si intr-o tara in care Parchetul, fiscul, instantele si-ar fi facut datoria, intr-o tara in care cei care succesiv si uneori impreuna au condus-o ar fi avut suficienta vointa politica pentru aceasta. (...) Bilantul ANI, cu toate atributiile nestirbite de CC, a fost unul jalnic. Optiunea noastra, a liberalilor, este sa ne ghidam in aceasta deruta de respectarea acelor principii pe care le-a formulat domnul senator Frunda.

Problema este ca nu vom putea la nesfarsit sa prelungim o situatie in care ne-am bagat singuri. Daca azi ambasadorii unor state din UE vin, asista la aceste lucrari ale acestei comisii, nu asista la comisia economica sau de buget finante, de exemplu ... Au o singura treaba - ANI", a adaugat Antonescu.

Totodata, liberalul s-a aratat de acord cu senatorul PDL Iulian Urban, respectiv ca ar trebui desfiintata aceasta "institutie butaforica". "O reala combatere a coruptiei depinde de vointa politica a celor care conduc Romania, cu sau fara ANI", a conchis Crin Antonescu.

Sursa: jurnalul.ro

Cu sprijinul PSD, PNL contesta reducerea salariilor bugetarilor cu 25% la CCR... Teren de la Externe pasat la "famiglia" Petrache...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x