Antena Căutare

Cristian Preda: "Ideea unui guvern PDL-PSD nu este buna din perspectiva filozofiilor economice"

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, la RFI, ca ideea unui guvern PDL-PSD nu este buna "din perspectiva filozofiilor economice", mentionand ca fortele de dreapta trebuie reunite, ca nu exclude o alianta PDL-PNL si ca ideea ca presedintele este un blocaj in aceasta privinta este falsa.

Potrivit europarlamentarului, trebuie reunite acele forte de dreapta, "care sunt capabile sa duca tara catre o societate liberala, catre o societate cu democratie solida, in sensul filosofiei de centru-dreapta din Europa".

Intrebat cum vede ideea unui nou Guvern PDL-PSD, Cristian Preda a raspuns ca o alianta intre cele doua formatiuni nu ar fi buna.

"Eu cred ca ar fi rau, sincer va spun, din perspectiva filozofiilor economice, pentru ca vad ce inseamna stanga in acest moment in Europa si ea nu face decat sa clameze sfarsitul capitalismului financiar. (...) Vad un efort la o guvernare de dreapta de a gasi niste solutii, pentru ca in continuare capitalismul sa ramana solutia de dezvoltare economica. Or aici mi se pare ca PDL si PNL se califica pentru a dezvolta un proiect comun. Bun, din ratiuni strict locale, strict domestice, o asemenea cooperare inteligenta este blocata. Eu sper totusi ca pana la urma inteligenta isi va spune cuvantul. Daca inteligenta nu-si va spune cuvantul, sigur ca vom ajunge dupa alegeri la tot felul de combinatii. Dar nu cred ca o alianta PDL-PSD ar fi buna", considera Cristian Preda, potrivit Mediafax.

Preda a precizat nu exclude scenariul unui guvern PDL-PNL: "Eu nu cred ca este vreo usa inchisa in politica romaneasca si ideea ca presedintele este un blocaj in aceasta privinta este o idee falsa".

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, la RFI, ca USL va inregistra o scadere continua in sondaje si se va rupe inainte de alegeri. El a subliniat ca in 2013 la putere va fi o coalitie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR.

Citeste si Jurnalul!

VIDEO! Madalin Voicu a ajuns la Urgenta cu dureri abdominale... Iliescu, fara party de Sf. Ion: "Am decis sa nu mai fac nimic anul acesta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x