Dan Voiculescu: “Regimul Basescu a intrat in faza terminala a oricarui sistem autoritar”

Senatorul Dan Voiculescu avertizeaza ca presedintele Traian Basescu incearca, prin declaratiile ostile la adresa partenerilor europeni, sa proiecteze in exterior responsabilitatea pentru dezastrul economic si social intern.

In acest context, Dan Voiculescu a declarat ca "Traian Basescu si-a epuizat toate resursele de credibilitate interna si externa. Izolat si dispretuit pe plan european, patronand autoritar un regim politic care a distrus economia nationala, presedintele a intrat in etapa agenturili straine: proiecteaza in exterior responsabilitatea pentru dezastrul intern. Este un reflex care marcheaza faza terminala a oricarui regim autoritar.

De la Ceausescu la Saddam sau Gaddafi, toti au incercat, cu ultimele forte, sa-si solidarizeze natiunea invocand adversari externi. Traian Basescu, atacand ridicol liderii europeni pentru a-si ascunde propria neputinta, se inscrie in galeria acestor sumbre figuri.

Cauzele problemelor economice si sociale ale Romaniei nu sunt in Europa.

Regimul Basescu este direct responsabil pentru cresterea TVA, pentru prabusirea consumului intern si pentru ratarea fondurilor europene: cu o rata de absorbtie de doar 3,7%, Romania este pe ultimul loc in randul statelor recent aderate la UE si risca sa piarda peste 10 miliarde euro pana la finalul anului 2012. Daca regimul Basescu ar fi atras aceste fonduri nerambursabile, pe care le are la dispozitie de peste 4 ani, nu ar fi fost deloc afectat de ritmul capitalizarii bancilor europene.
"

Foto: Intactimages

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri