Căutare Live

Emil Boc a invitat, marti, sindicatele si patronatele pentru discutii la Palatul Victoria

Premierul Emil Boc a invitat astazi la Palatul Victoria sindicatele si patronatele, separat, la discutii privind deblocarea dialogului social. Sindicalistii au refuzat pana acum orice fel de dialog, revoltati de modificarile aduse Codului Muncii, pe care-l considera un cod al sclaviei. In urma cu o saptamana, confederatiile au suspendat toate consultarile programate in cadrul comisiilor ministeriale.Contractele se vor putea incheia pe 3 ani si nu pe 2 ca acum si vor putea fi apoi prelungite. Dupa bunul plac al patronului. Astfel, angajatul nu mai are siguranta zilei de maine.

Actualul cod prevede ca un aspirant la pozitia de "angajat" nu poate fi tinut in proba mai mult de 30 de zile. Pe viitor, termenul creste la 45 de zile. Vechiul act lasa angajatului posibilitatea de a primi o notificare scrisa atunci cand se incheia contactul.

Acum, articolul privind notificarea scrisa a fost abrogat si concedierea se va putea face mai usor. De asemenea, dupa noul Cod angajatii vor face mai multe ore suplimentare.

Noul cod al muncii a fost in dezbatere publica, iar Guvernul vrea ca el sa fie adoptat pana la sfarsitul anului.

Foto: Intactimages

Basescu a trimis o scrisoare catre PSD si PC, pentru a cere validarea noilor membrii ai CSM... Bugetul pentru 2011, adoptat in Parlament...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri