Antena Căutare

Emil Boc: Romanii au salvat tara de faliment si nu politicienii

Premierul Emil Boc a estimat ca, la alegerile din 2012, romanii vor merge pe cartea rationalului si vor vota PDL, pentru ca au inteles ca masurile de austeritate adoptate au facut ca Romania sa nu ajunga in incapacitate de plata.

"Romanii au salvat tara de faliment si nu politicienii, fiindca au inteles ca e nevoie de reducerea cheltuielilor", a explicat Emil Boc, la postul public de televiziune.

Pe de alta parte, premierul a precizat ca bugetul pentru anul 2012 a fost facut astfel incat sa nu se ajunga la noi taieri de pensii si salarii si a subliniat ca scaderea deficitului de la 4,4% in 2011, la 1,9% in 2012 nu se va face prin cresterea taxelor si a impozitelor.

"Bugetul pe 2012 este construit extrem de prudent, ca sa nu fie nevoie sa taiem salarii si pensii (...) Datele pe care le avem ne arata ca in 2012 nu va fi nevoie sa accesam solutia acordului cu Comisia Europeana si cu FMI. Daca apare acea ipoteza a inrautatirii situatiei internationale, un scenariu plauzibil pana la un punct, avem butonul pe care sa apasam", a spus Boc.

"Pentru 2012 avem o crestere economica prognozata la 2,1 %. Inflatia este cea mai scazuta din ultimii 20 de ani (..) Somajul este cu 2% sub media UE. Cursul lei/euro va ramane echilibrat si stabil si in 2012. Veniturile pentru 2012 sunt intr-o usoara crestere, iar cheltuielile sunt intr-o usoara scadere", a adaugat premierul.

Ipoteza reintrarii in cursa pentru Capitala a lui Adriean Videanu, confirmata de Emil Boc... USL a prezentat motiunea de cenzura pe comasarea alegerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x