Antena Căutare

Guvernul îşi riscă mandatul pentru alegerea primarilor în două tururi. Când va fi votată moțiunea de cenzură

Guvernul îşi riscă mandatul pentru alegerea primarilor în două tururi. Mâine, cabinetul Orban îşi va asuma răspunderea în parlament pentru această lege. Anunţul stârneşte dezbateri aprinse în ambele tabere. Social-democratii au anunţat deja că depun moţiune de cenzură. 

Social democrații vor să depună moțiune de cenzură pentru că, spun ei, este neconstituțional ca Guvernul să modifice legislația electorală cu doar câteva luni înainte de alegeri. Joi va fi depusă moțiunea de cenzură, a anunțat PSD, urmând ca luni să fie citită și în a doua săptămână a lunii februarie să fie și votul. În momentul de față, PSD este susținut de UDMR, ceea ce înseamnă că au deja 228 de voturi din cele 233 necesare pentru ca moțiunea să treacă. Diferența o pot face însă parlamentarii neafiliați și cei din grupul minorităților, care ar putea fi convinși să susțină moțiunea de cenzură.

Dacă trece moțiunea de cenzură, atunci proiectul de asumare a răspunderii al Guvernului nu mai are obiect. Pe de altă parte, se vehiculează că Executivul va veni cu o OUG pe această lege

De asemenea, dacă moțiunea de cenzură va trece, atunci se deschide drumul către alegerile anticipate, așa cum își doresc cei din PNL.

Nemulțumiri în ceea ce privește asumarea de mâine sunt și din partea USR, din cauza faptului că Guvernul vrea că cei care obțin vizele de flotant cu mai puțin de 90 de zile înainte de alegerile locale să nu poată vota în acea localitate. Ei vor eliminarea acestei prevederi și au depus deja un amendament. Și ALDE a depus un amendament prim care cere că președinții de Consilii Județene să fie aleși prin votul consilierilor și nu cel al localnicilor.

Privatizarea seviciilor medicale: "Fake news!" Vicepreședintele PNL dă explicații despre ceea ce se va întâmpl... Kelemen Hunor: PSD nu se întăreşte. Eu sunt pentru un guvern stabil, dacă se poate PNL...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x