Antena Căutare

Breaking News! Guvernul Orban a primit votul de învestire al Parlamentului!

Guvernul Orban a primit, sâmbătă, votul de învestire al Parlamentului. Votul a avut loc în condiții excepționale, deputații și senatorii votând pe rând într-o sală special dezinfectată.

Breaking News! Guvernul Orban a primit votul de învestire al Parlamentului!
Ludovic Orban

Guvernul Orban a fost învestit cu 286 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” și o abținere.

Votul, desfășurat în condiții excepționale

Parlamentarii au votat învestirea Guvernului Orban 2, în condiții excepționale, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.

Accesul a fost făcut pe un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil, iar parlamentarii au intrat pe rând în sală ca să voteze. În paralel, sâmbătă a continuat la Parlament testarea senatorilor și deputaților pentru COVID-19.

Ludovic Orban nu a participat pentru că este izolat la Vila Lac 1, în timp ce miniștrii care se află în carantină au fost audiați prin videoconferință.

Șapte miniștri propuși au primit aviz negativ din partea parlamentarilor. Este vorba de Monica Anisie, Violeta Alexandru, Victor Costache, Costel Alexe, Cătălin Predoiu, Ion ștefan și Florin Cîțu.

Sâmbătă după-amiaza, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis că membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare pot ieși din izolare.

Cum arată Vila Lac 1, locuința unde Ludovic Orban este izolat din cauza coronavirusului

Aceștia au, însă, souă obligații: păstrarea distanței de cel puțin cinci metri față de alte persoane care nu se află în izolare și obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații.

„Nu am simptome! A fost multă lume la acea şedinţă!”. Deputatul Lucian Heiuş, declarații alarmante, după ce a fost confirmat cu coronavirus

Decizia a fost luată în contextul în care România a intrat în scenariul trei al epidemiei de coronavirus, cu infectarea a 102 persoane.

Guvernul ar urma să depună și jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„Nu am simptome! A fost multă lume la acea şedinţă!”. Deputatul Lucian Heiuş, declarații alarmante, după ce a fost confi... „Am o mare presiune și apăsare!”. Primarul orașului Deva, depistat cu coronavirus, primele declarații de la diagnostic!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x