Antena Căutare

ÎNTÂLNIRE IMPORTANTĂ ÎN STATELE UNITE! Gabriel Oprea, întrevedere cu șeful DEA, Chuck Rosenberg

Cu ocazia vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut marţi, 6 octombrie 2015, la Washington D.C., o întrevedere cu domnul Chuck Rosenberg, şef al Drug Enforcement Administration (DEA).

Cu ocazia vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut marţi, 6 octombrie 2015, la Washington D.C., o întrevedere cu domnul Chuck Rosenberg, şef al Drug Enforcement Administration (DEA).

Cu această ocazie, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat importanța colaborării dintre instituțiile de aplicare a legii în domeniul prevenirii și combaterii traficului de droguri.

Suportul operaţional şi relaţiile dezvoltate pe parcursul programelor comune de instruire au condus la dezvoltarea unui parteneriat de excepţie dintre instituţiile de aplicare a legii române şi americane, precum şi la realizarea unor importante capturi de droguri.

Expertiza DEA a fost valorificată sub diverse forme de către polițiștii români și apreciez în mod deosebit sprijinul Administraţiei americane pentru pregătirea ofiţerilor antidrog pe linia combaterii traficului de droguri”, a evidențiat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Cei doi oficiali şi-au reafirmat disponibilitatea de a consolida parteneriatul dintre ofiţerii români de poliţie şi cei ai DEA, inclusiv prin identificarea unor noi modalități de colaborare şi pregătire comună de specialitate.

Totodată, în cadrul discuţiilor a fost subliniată importanţa platformei operaţionale bi şi multilaterală care funcţionează în cadrul Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) de la Bucureşti, unde se lucrează în mod direct cu reprezentanţii DEA pentru tot ceea ce înseamnă problematica de interes din regiune.

Vicepremierul Gabriel Oprea a reafirmat asumarea de către ţara noastră a rolului de „naţiune coordonatoare” a Fondului NATO pentru securitate cibernetică pentru Ucraina, precum şi interesul nostru de a deveni în regiune un punct nodal în acest domeniu.

Drug Enforcement Administration (DEA) face parte din Departamentul de Justiție al SUA, fiind agenția specializată în aplicarea legislației aferente controlului circulației drogurilor și a altor substanțe psihotrope și responsabilă cu aducerea în fața justiției a persoanelor și organizațiilor implicate în producerea și traficul de droguri.

Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x