Antena Căutare

Iohannis, la CSM: Asaltul asupra justiţiei a fost oprit, dar răul făcut trebuie reparat cât mai curând

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi la şedinţa de alegeri a CSM că asaltul asupra justiţiei a fost oprit, dar răul făcut trebuie reparat cât mai curând. Al a susţinut că tensiunile interne, orgoliile sau interesele personale trebuie trecute în plan secund, subliniind că o relaţie tensionată în CSM aduce deservicii sistemului judiciar.

”Privind retrospectiv, anul 2019 va rămâne anul în care cetăţenii au protejat, prin votul lor, independenţa justiţiei şi buna sa funcţionare în cadrul unor demersuri sistematice de slăbire a sistemului judiciar. (...) Nu am ezitat ca în cursul mandatului să acţionez când s-a încercat destabilizarea sistemului de justiţie. Am utilizat toate mjloacele constituţionale, am oprit intrarea în vigoare a prevederilor nocive, m-am opus unei periclitări a funcţionării parchetelor, am organizat o largă dezbatere pe tema situaţiei din justiţie. (...) Am reiterat an de an încrederea în sisemul de justiţie şi srijinul meu pentru întregul corp al justiţiei”,a declarat preşedintele la începutul discursului său. ”Asaltul asupra justiţiei a fost oprit, dar răul făcut trebuie reparat cât mai curând. Acest proces propune concursul real al CSM. În 2015, la prima particiare a unei şedinţe a CSM, am subliniat că instituţiile nu trebuie personalizate pentru că ele nu aparţin conducătorilor. Cred cu tărie că tensiunile interne, orgoliile sau interesele personale trebuie trecute în plan secund”,a afirmat preşedintele. În opinia sa, CSM are un rol important în funcţionarea sistemului şi menţinerea unui echiibru, aşa că este necesar un echilibru chiar în interiorul CSM. ”În acest an, atât în percepţia publică, unele dintre deciziile CSM au părut contradictorii, iar altele au fost puternic contestate chiar de membrii CSM. Acivitatea Consiliului are o importantă componentă tehnică. Modul de funcţionare a Consiliului a ridicat uneori semne de întrebare”, a subliniat Iohannis. El a adăugat că sunt necesre mecanisme de lucru care să asigure o abordare responsabilă în comunicarea publică. ”O relaţie tensionată în CSM aduce deservicii sistemului judiciar”, a conchis şeful statului.

Sursa : news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi premierul Ungariei Viktor Orban, aşteptaţi la Timişoara, la even... Uniunea Scriitorilor - Insinuările domnului Dan Lungu sunt făcute fără nicio bază factuală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x