Antena Căutare

Ion Iliescu: "Conlucrarea PSD-PNL este obligatorie. Poate pune bazele viitoarei guvernari"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca dialogul constructiv si conlucrarea dintre PSD si PNL, ca forte de opozitie, este "obligatorie", el apreciind ca astfel s-ar putea pune bazele unei platforme comune de guvernare in perspectiva viitoarelor alegeri

Iliescu a raspuns astfel unei intrebari care viza posibilitatea incheierii unei aliante intre PSD si PNL, in contextul declaratiilor recente ale liderului PNL, Crin Antonescu, care vrea sa demareze intalniri structurate cu PSD in scopul constituirii unei platforme care sa asigure o guvernare alternativa si sa stabileasca inclusiv principiile de baza ale acesteia.

Presedintele de onoare al PSD a aratat ca demersul lui Crin Antonescu este unul "oportun", in conditiile in care atat PSD cat si PNL trebuie sa conlucreze pentru a critica actele negative ale actualei guvernari.

"Este fara indoiala oportun. In conditiile actuale, in fata unor procese complicate care deterioreaza guvernarea, fara indoiala ca opozitia este obligata sa conlucreze. Fiecare are orientarea sa politica, pozitiile sale ideologice, dar dincolo de acestea este un cerc comun: actiunea comuna in criticarea Guvernului si a actelor de guvernare care sunt cu urmari negative pentru populatie si pregatirea pentru o viitoare guvernare coerenta, care sa tina seama de toata experineta care s-a acumulat in aceasta tara", a spus Iliescu.

Intrebat daca se poate ajunge la o alianta incheiata de PSD cu PNL, Iliescu a spus ca acest lucru depinde de cum anume evoluaeza acest dialog politic dintre cele doua partide.

"Dialogul constructiv permanent (dintre PSD si PNL, n.r.) de conlucrare din pozitia pe care o au, de forte de opozitie, este util, necesar, chiar obligatoriu as spune, si poate sa puna bazele unei platforme comune de guvernare in perspectiva, dupa viitoarele alegeri, de a veni impreuna la guvernarea tarii", a spus Iliescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat miercuri la Antena 3 ca vrea sa demareze intalniri structurate cu PSD in scopul constituirii unei platforme care sa asigure o guvernare alternativa si sa stabileasca inclusiv principiile de baza ale acesteia.

Liberalii si social-democratii se vor intalni saptamana viitoare pentru a incepe discutiile privind elaborarea unei platforme politice comune, numita de Antonescu "platforma unei guvernari de avarie", prin care opozitia sa-si eficientizeze actiunile si sa arate ca puterea isi bate joc de populatie.

Foto: intactimages.ro

Adrian Nastase: "Introducerea impozitarii progresive va corecta greselile comise de guvernul Boc"... Klaus Iohannis: “Masurile Guvernului nu relanseaza economia, ci o sugruma”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x