Proiectul de lege privind starea de alertă a trecut de Senat, cu modificări majore! Dancă: „Este un fapt extrem de grav”

Proiectul de lege ce privește starea de alertă a trecut, luni seara, de votul din Senat, cu modificări majore, urmând ca miercuri să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional.

Proiectul de lege privind starea de alertă a trecut de Senat, cu modificări majore! Dancă: „Este un fapt extrem de grav”

profimediaimages.ro

Proiectul de lege propus de Guvern, dar asupra căruia au fost operate modificări semnificative în comisii, unde PSD are majoritatea, a fost votat cu 111 voturi pentru, opt împotrivă și 15 abțineri.

Ce modificări au fost aduse proiectului de lege referitor la starea de alertă

Senatorii au introdus în lege obligativitatea ca instaurarea stării de alertă să fi aprobată și de Parlament. Ministrul Sănătății nu mai poate demite șefii de spitale, iar pe perioada stării de alertă nu se mai pot face achiziții publice prin negociere directă, fără publicarea prealabilă a anunțului.

Proiectul de lege al Guvernului cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă.

Ionel Dancă, despre modificările aduse proiectului de lege: Este extrem de grav

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat, marţi seară, că este un gest grav adoptarea în Senat noii forme privind legea stării de alertă şi că legea înaintată de Guvern a fost „amputată” de majoritatea controlată de PSD. Despre votul liberalilor a spus că speră că acesta a fost dat pentru ca legea să ajungă cât mai repede la Camera Deputaţilor care este for decizional.

„Este un gest grav de tot ceea ce se întâmplă în Parlament din partea majorităţii controlată de PSD pentru că duce războiul pe care Guvernul îl poartă împotriva unui virus extrem de periculos, un virus ucigaş, duce acest război pe un teren politic, juridic, abstract, din care oamenii nu înţeleg nimic, ba dimpotrivă, pun sub semnul întrebării aceşti politicieni, inclusiv gravitatea acestei epidemii şi pericolul real de infectare al oamenilor şi de îmbolnăvire.

Este un fapt extrem de grav amputarea unui proiect de lege înaintat de Guvern tocmai pentru a putea avea la îndemână instrumentele legale pentru a putea adopta măsurile necesare, după încetarea stării de urgenţă, astfel încât să ieşim din această perioadă într-o strategie graduală, înţelegând că oamenii au răbdarea pusă greu la încercare, dar toate aceste măsuri sunt pentru a salva vieţi şi sănătatea oamenilor trebuie să fie prioritară”, a declarat Ionel Dancă, la Digi 24, marţi seară.

Dancă spune că speră ca acest proiect de lege să revină la forma propusă de Guvern, în Camera Deputaţilor.

„Sperăm ca acest proiect de lege care a rezultat în urma dezbaterilor din Senat să revină şi să fie reîntregit la varianta propusă de Guvern, mâine în Camera Deputaţilor, că poate noaptea este un sfetnic bun pentru acei politicieni care caută capital electoral într-un moment când acest lucru este total nepotrivit şi de-a dreptul absurd”, a mai spus Dancă.

Un tratament pentru pacienții cu COVID-19, rezultate spectaculoase, în România! Medicul Virgil Musta: „Nu au mai ajuns la terapie intensivă, intubaţi”

Întrebat cum explică votul liberalilor din Senat, Dancă a spus că va exista o clarificare.

Citește și
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

„Urmează să avem o clarificare privind votul exprimat de colegii noştri din Senat. Nu am informaţii complete, probabil au dorit ca acest proiect de lege să treacă cât mai repede de Senat şi să ajungă la Camera Deputaţilor care este cameră decizională şi pentru a evita o situaţie de blocaj. În speranţa că în cvorul decizional acest proiect va putea rămâne în mare parte aşa cum a fost propus de Guvern.

Noi sperăm că poate în ceasul al 12-lea, inclusiv majoritatea parlamentară controlată de PSD, dacă cea de la Senat a demonstrat că nu este dispusă la o analiză raţională cu privire la impactul acestor decizii pe care le-a luat astăzi, să îşi dea seama”, a mai declarat Dancă.

Proiectul legislativ va ajunge în Camera Depurtaţilor, care este for decizional.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!​

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri