Antena Căutare

Proiectul de lege privind starea de alertă a trecut de Senat, cu modificări majore! Dancă: „Este un fapt extrem de grav”

Proiectul de lege ce privește starea de alertă a trecut, luni seara, de votul din Senat, cu modificări majore, urmând ca miercuri să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional.

Proiectul de lege privind starea de alertă a trecut de Senat, cu modificări majore! Dancă: „Este un fapt extrem de grav”

profimediaimages.ro

Proiectul de lege propus de Guvern, dar asupra căruia au fost operate modificări semnificative în comisii, unde PSD are majoritatea, a fost votat cu 111 voturi pentru, opt împotrivă și 15 abțineri.

Ce modificări au fost aduse proiectului de lege referitor la starea de alertă

Senatorii au introdus în lege obligativitatea ca instaurarea stării de alertă să fi aprobată și de Parlament. Ministrul Sănătății nu mai poate demite șefii de spitale, iar pe perioada stării de alertă nu se mai pot face achiziții publice prin negociere directă, fără publicarea prealabilă a anunțului.

Proiectul de lege al Guvernului cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă.

Ionel Dancă, despre modificările aduse proiectului de lege: Este extrem de grav

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat, marţi seară, că este un gest grav adoptarea în Senat noii forme privind legea stării de alertă şi că legea înaintată de Guvern a fost „amputată” de majoritatea controlată de PSD. Despre votul liberalilor a spus că speră că acesta a fost dat pentru ca legea să ajungă cât mai repede la Camera Deputaţilor care este for decizional.

„Este un gest grav de tot ceea ce se întâmplă în Parlament din partea majorităţii controlată de PSD pentru că duce războiul pe care Guvernul îl poartă împotriva unui virus extrem de periculos, un virus ucigaş, duce acest război pe un teren politic, juridic, abstract, din care oamenii nu înţeleg nimic, ba dimpotrivă, pun sub semnul întrebării aceşti politicieni, inclusiv gravitatea acestei epidemii şi pericolul real de infectare al oamenilor şi de îmbolnăvire.

Este un fapt extrem de grav amputarea unui proiect de lege înaintat de Guvern tocmai pentru a putea avea la îndemână instrumentele legale pentru a putea adopta măsurile necesare, după încetarea stării de urgenţă, astfel încât să ieşim din această perioadă într-o strategie graduală, înţelegând că oamenii au răbdarea pusă greu la încercare, dar toate aceste măsuri sunt pentru a salva vieţi şi sănătatea oamenilor trebuie să fie prioritară”, a declarat Ionel Dancă, la Digi 24, marţi seară.

Dancă spune că speră ca acest proiect de lege să revină la forma propusă de Guvern, în Camera Deputaţilor.

„Sperăm ca acest proiect de lege care a rezultat în urma dezbaterilor din Senat să revină şi să fie reîntregit la varianta propusă de Guvern, mâine în Camera Deputaţilor, că poate noaptea este un sfetnic bun pentru acei politicieni care caută capital electoral într-un moment când acest lucru este total nepotrivit şi de-a dreptul absurd”, a mai spus Dancă.

Un tratament pentru pacienții cu COVID-19, rezultate spectaculoase, în România! Medicul Virgil Musta: „Nu au mai ajuns la terapie intensivă, intubaţi”

Întrebat cum explică votul liberalilor din Senat, Dancă a spus că va exista o clarificare.

„Urmează să avem o clarificare privind votul exprimat de colegii noştri din Senat. Nu am informaţii complete, probabil au dorit ca acest proiect de lege să treacă cât mai repede de Senat şi să ajungă la Camera Deputaţilor care este cameră decizională şi pentru a evita o situaţie de blocaj. În speranţa că în cvorul decizional acest proiect va putea rămâne în mare parte aşa cum a fost propus de Guvern.

Noi sperăm că poate în ceasul al 12-lea, inclusiv majoritatea parlamentară controlată de PSD, dacă cea de la Senat a demonstrat că nu este dispusă la o analiză raţională cu privire la impactul acestor decizii pe care le-a luat astăzi, să îşi dea seama”, a mai declarat Dancă.

Proiectul legislativ va ajunge în Camera Depurtaţilor, care este for decizional.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!​

Klaus Iohannis, despre ce se va schimba, după 15 mai! În ce condiții vom scăpa de declarații! Ce va deveni obligatoriu, ... Ultimă oră! România poate intra în starea de alertă, de luni! Ordonanţa, declarată constituțională de CCR...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe...
Horoscopul zilei de 8 decembrie 2022. Fecioarele vor întâmpina greutăți astăzi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 decembrie 2022 spune că Fecioarele ar trebui să se mai odihnească....
Parteneri
Modele de brazi împodobiți în 2022. Care sunt trendurile pentru anul acesta
Catine.ro
Ultimele știri
x