Antena Căutare

Liviu Dragnea: "Romania se afla intr-o situatie mai grea decat inainte de 1989"

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ca social-democratii "vor si pot sa reformeze statul roman". "Romania se afla acum intr-o situatie mult mai grea decat inainte de 1989 pentru ca atunci era un stat centralizat, dar era o planificare, iar acum este centralizare, dar fara planificare", a declarat Dragnea

Dragnea participa la sedinta de lucru a Comitetului Executiv al Organizatiei de Femei a PSD, care se desfasoara la Turnu Magurele.

"Vrem si stim sa reformam statul roman, actualii guvernanti bat campii cu reforma statului si taie orbeste din salarii si posturi din administratie dar asta nu este reforma", a afirmat Liviu Dragnea.

El spune ca trebuie o strategie de dezvoltare si ca social-democratii vor sa construiasca o noua Romanie si un nou model social-economic in tara, cu o politica pentru oameni si nu pentru sistem.

Liviu Dragnea este de parere ca Romania se afla acum intr-o situatie mult mai grea decat inainte de 1989 pentru ca atunci era un stat centralizat, dar era o planificare, iar acum este centralizare, dar fara planificare.

"Vrem o societate cu o agricultura in care sa iti fie drag sa lucrezi si sa avem o hrana sanatoasa nu ca acum cand mancam otrava, cu un sistem feroviar, de autostrazi, de sanatate si de educatie performante", a completat Liviu Dragnea.

El a mai vorbit despre rolul femeii in politica si a spus ca trebuie aplicata modalitatea corecta de promovare a femeii practicata in PSD si nu cea din alte partide si totodata, le-a felicitat pe femeile social-democrate pentru initiativa "protestului pampersilor", comparand guvernul Boc cu "un guvern care trebuie schimbat des si pentru acelasi motiv".

Dragnea a apreciat ca trebuie reanalizat si conceptul egalitatii de sanse si ar trebui introdus mai bine acela de egalitate de drepturi pentru ca "nu se poate vorbi de egalitate de sanse intre un copil dintr-o familie saraca si unul dintr-o familie bogata sau intre un pensionar cu o pensie de sase sute de lei si unul care incaseaza milioane de lei doar din activitatea in Consilii de Administratie".

Secretarul general al PSD nu a uitat sa le roage pe femeile social-democrate sa fie in continuare alaturi de romanii afectati de inundatii, multe dintre reprezentantele PSD din tara lipsind de la aceasta intalnire pentru ca sunt implicate in rezolvarea problemelor sinistratilor.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Secretarii de stat dati afara aduc doar 100.000 € la buget. Salariile din ministere au ramas la fel... Programul Basescu, pachet de masuri gresite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x