Căutare Live

Ludovic Orban o propune pe Violeta Alexandru pentru postul de președinte interimar al PNL București

Ludovic Orban a spus, marţi, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL, că a făcut propunerea pentru preşedintele PNL Bucureşti, în persoana Violetei Alexandru, urmând ca, până săptămâna viitoare, împreună cu aceasta, să formuleze propuneri pentru preşedinţii organizaţiilor de sectoare, iar peste încă o săptămână conducerile interimare să fie validate în Biroul Politic Naţional.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că a considerat că Violeta Alexandru, propusă preşedinte interimar al PNL Bucureşti, este "omul potrivit să producă o schimbare la faţă a Partidului Naţional Liberal în Bucureşti". El afirmă că propunerea nu are nicio legătură cu Rareş Bogdan. "Eu am avut discuţii cu Rareş Bogdan încă dinainte de intrarea lui Rareş Bogdan în PNL şi avem o comunicare permanentă şi orice pas ulterior pe care îl vom face îl vom face de comun acord, iar acest pas este gândit în momentul de faţă şi îl vom anunţa în curând", mai spune Orban.

Ludovic Orban a spus, marţi, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL, că a făcut propunerea pentru preşedintele PNL Bucureşti, urmând ca, până săptămâna viitoare, împreună cu acesta, să formuleze propuneri pentru preşedinţii organizaţiilor de sectoare, iar peste încă o săptămână conducerile interimare să fie validate în Biroul Politic Naţional.

El a afirmat că Violeta Alexandru este un om cu o carieră extrem de serioasă, că a ocupat poziţii extrem de importante în societatea civilă, ca director executiv al asociaţiei Pro Democraţia, de asemenea a fost fondator şi director al Institutului de Politici Publice. De asemenea, a spus Orban, un lucru mai puţin cunoscut este că Violeta Alexandru a lucrat şi cu preşedintele României Emil Constantinescu pe relaţia cu mass-media internaţională şi a fost ministru pentru dialog social.

"Am considerat că Violeta Alexandru este omul potrivit să producă o schimbare la faţă a Partidului Naţional Liberal în Bucureşti, este o persoană extrem de serioasă, extrem de bine pregătită profesional, profund ataşată valorilor democraţiei, cu activitate laborioasă atât în societatea civilă, cât şi în administraţie şi o persoană care are capacitatea să recredibilizeze Partidul Naţional Liberal şi să construiască temeinic PNL în Bucureşti", a spus Orban.

El a afirmat că propunerea nu are legătură cu Rareş Bogdan, pe care tot el l-a propus în fruntea listei la alegerile europarlamentare.

"Povestea cu Rareş Bogdan preşedintele PNL Bucureşti este o poveste care a fost spusă numai de unii (...) Eu am avut discuţii cu Rareş Bogdan încă dinainte de intrarea lui Rareş Bogdan în PNL şi avem o comunicare permanentă şi orice pas ulterior pe care îl vom face îl vom face de comun acord, iar acest pas este gândit în momentul de faţă şi îl vom anunţa în curând", a afirmat Orban.

Înrtrebat dacă se teme că Rareş Bogdan ar putea prelua şefia PNL, Orban a răspuns: "Cum să mă tem de faptul că cineva ar putea prelua funcţia de preşedinte atâta timp cât am condus partidul la victorie şi ne pregătim să conducem, toată echipa Partidului Naţional Liberal, la victorie în toate alegerile care vor urma, inclusiv cele prezidenţiale. Vă spun că toată povestea asta care a apărut de multe ori fără să fiu eu întrebat şi fără să mi se ceară punctul de vedere e o poveste falsă. Partidul Naţional Liberal este o echipă unită, o echipă puternică, o echipă care se pregăteşte de câştigarea alegerilor prezidenţiale, o echipă care se bate cu toate forţele pentru a punte în practică voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai şi care se bate la nivel european pentru a reprezenta corect România şi pentru a pune România în primul rând şi care face tot ce depinde de forţele ale pentru a pune punct acestei guvernări nocive, dezastruoase pentru România".

La rândul său, Violeta Alexandru a spus că are încredere că orgnizaţia poate fi reconstruită.

"Îmi asum reconstrucţia echipei, îmi asum să venim în faţa oamenilor cu un proiect în care să creadă", a afirmat ea.

Întrebată dacă poate lupta cu "crocodilii şi şobolanii" din Bucureşti, aşa cum a afirmat Rareş Bogdan, Violeta Alexadnru a spus: "Faptele vorbesc depsre mine, nu cred că este cazul să mă uit la niciun fel de crocodili şi şobolani, ci este cazul să fiu un om asumat, un om capabil să ia decizii, un om care ştie ce are de făcut, şi acest lucru am de gând să-l demonstrez şi în faţa colegilor care şi-au exprimat încrederea în mine, dar mai ales în faţa bucureştenilor".

Violeta Alexandru a fost aleasă, marţi, preşedinte interimar al PNL Bucureşti, loc rămas vacant după demisia lui Cristian Buşoi.

Violeta Alexandru a fost aleasă de Biroul Executiv în funcţia de preşedinte interimar al PNL Bucureşti cu 21 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” şi 2 abţineri, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.

Citește și
felicitare de sfantul nicolae 2021 cu text de la multi ani pentru 6 decembrie 2021
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu sfantul nicolae, o femeie, lumanari si o biserica din romania
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Mai multe articole

Decizia BEX va trebui confirmată de Biroul Politic Naţional al PNL, cu două treimi din voturi. Rareş Bogdan nu a mai intrat în competiţie şi nu a mai fost propus, pe fondul tensiunilor cu liderul PNL, Ludovic Orban.

Cristian Buşoi a anunţat în 3 iunie retragerea echipei de la conducerea filialei Bucureţti a PNL, acesta fiind "cel mai înţelept” demers, în opinia sa.

"Eu şi întreaga echipă de conducerea a PNL Bucureşti ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la Bucureşti", spunea Buşoi.

În oinia sa, şi conducerea centrală a responsabilă pentru acest scor şi acuză USR că nu a fost mereu un aliat corect, ci un competitor interesat ca PNL să scadă.

Liderul partidului Ludovic Orban a anunţat atunci că preşedintele PNL Bucureşti şi cinci preşedinţi de sectoare şi-au dat demisia de onoare, iar un al şaptelea preşedinte a fost demis, motivul fiind scorul înregistrat de acest partid în Capitală la alegerile pentru Parlamentul European. El a anunţat că a fost mandat ca în termen de două săptămâni să propună preşedintele interimar al filialei Bucureşti.

Sursa : news.ro

23 august - De ce este cea mai controversată zi din istoria României... Fostul ministru de interne Cristian David, achitat în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri