Antena Căutare

Maghiarii cer autonomia la Bruxelles, invocand supravietuirea

Comunitatile de maghiari din afara Ungariei vor supravietui doar daca le vor fi acordate autonomii "geografice, personale si particulare", potrivit unei declaratii a Consiliului Autonomiei maghiare, care a organizat ieri o reuniune la sediul Parlamentului European din Bruxelles.

Organizatiile care fac parte din Consiliu vor folosi toate mijloacele legale in vederea obtinerii autonomiei pentru toti maghiarii, care este "cruciala pentru stabilitatea europeana", potrivit documentului.

Participantii la reuniune au ajuns de asemenea la concluzia ca ar trebui creata o carta europeana pentru protejarea drepturilor minoritatilor etnice, relateaza MTI.

Potrivit europarlamentarului roman Laszlo Tokes, Consiliul vrea ca Ungaria sa protejeze minoritatile maghiare care traiesc in zone cedate tarilor invecinate, in baza tratatelor de pace incheiate la sfarsitul celor doua razboaie mondiale.

Comunitatile de maghiari vor ca oficialii tarilor lor sa inceapa negocierile privind problema autonomiei si ele cer Uniunii Europene sa sprijine eforturile lor, a adaugat Tokes.

Sursa: Jurnalul National

PSD: UDMR nu ne mai foloseste. Avem alternativele PP si PRM... Ion Iliescu implineste 81 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x