Antena Căutare

Mircea Geoana, OUT de la Senat! Interimatul, asigurat de PDL!

Dupa ce aseara Consiliul Executiv National al PSD l-a dat afara pe Mircea Geoana din partid, in aceasta dimineata, sedinta plenului Senatului, care este condusa de Mircea Geoana, a inceput cu o pauza de consultari. PSD a cerut convocarea de urgenta a Biroului Permanent pentru discutarea solicitarii de revocare din functie a presedintelui acestui for legislativ.

UPDATE 15.45: Mircea Geoana a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala revocarea sa de la sefia Senatului

CITESTE si...

Mircea Geoana: "Ion Iliescu este, pentru mine, un subiect inchis in catafalc si dus intr-o alta aripa a istoriei"

Crin Antonescu despre Mircea Geoana: Se poate face politica si fara sa stai pe un loc care nu e al tau

Ion Iliescu: Mircea Geoana este un perdant, nu a invatat nimic din viata

Geoana: Ponta si-a numit socrul lider la Senat, este o afacere de "famiglia"

UPDATE 14.10: Biroul Permament s-a reunit dupa votul din plen si l-a desemnat pe Petru Filip (PDL) presedinte interimar al Senatului, pana la alegerea unui nou presedinte.

UPDATE 13.35: Mircea Geoana a fost revocat, miercuri, din functia de presedinte al Senatului. Plenul Senatului a aprobat hotararea de incetare a mandatului lui Mircea Geoana in functia de presedinte al acestui for legislativ cu 112 voturi "pentru", 5 abtineri si 2 voturi "impotriva".

UPDATE 13.28: A inceput sedinta plenului prezidata de Petru Filip! Revocarea lui Geoana se va vota in sistem electronic-secret!

UPDATE 13.20: "De luni incepe circul. Constitutia Romaniei spune ca presedintii camerelor sunt alesi pe durata intregului mandat si ca presedintele Senatului este neutru din punct de vedere politic. Este doar o vendeta politica. M-ar distra ca functia de presedinte al Senatului sa ajunga la Marko Bela", a declarat Mircea Geoana.

UPDATE 13.10: Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a anuntat ca dupa ce Mircea Geoana va fi revocat de plen, Biroul Permanent se va reuni din nou pentru desemnarea unui presedinte interimar al Senatului.

UPDATE 12.55: Schimbarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului a fost amanata. Revocarea din functie a lui Geoana va fi supusa la vot, in curand, in plen. Un nou BP va fi convocat abia luni. Intre timp, presedintia Senatului va fi preluata interimar de vicepresedintele PDL al Senatului Petru Filip.

UPDATE 12.20: Biroul Permanent al Senatului se desfasoara cu usile inchise.

UPDATE 11.30: Biroul Permanent al Senatului a fost convocat pentru orele 12.00.

UPDATE 11.25: Gheorghy Frunda: "Geoana are dreptate (...) Solutia impartiala este suspendarea sedintei si convocarea Biroului Permanent".

UPDATE 11.20: Senatorii PSD au inceput sa iasa din sala de plen a Senatului

UPDATE 11.10: PSD-ul a cerut vot in plen pentru suspendarea lui Geoana. Seful Senatului a respinsa insa solicitarea, considerand-o neconforma. "Sa trecem la ordinea de zi, avem treaba, dragilor", a declarat Mircea Geoana.

UPDATE 10.40: Scandal la Senat! PSD a cerut suspendarea sedintei de plen iar Geoana refuza.

La inceputul sedintei, grupul PSD a anuntat ca a depus la Secretariatul General o adresa de convocare a unei sedinte a Biroului Permanent (BP) si ca propune suspendarea sedintei de plen pentru convocarea BP.

"Un senator care pierde sprijinul partidului pierde automat si functia din Senat. Conform regulamentului, trebuie sa se treaca la alegerea imediata a altui presedinte al Senatului. Noi am depus cererea de revocare si inlocuire a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului", a declarat presedintele PSD Victor Ponta care, avand in vedere miza, participa la sedinta, desi este deputat.

Geoana s-a opus insa, subliniind ca nu poate da curs unei astfel de solicitari, in baza motivatiei prezentate de social-democrati.

In replica, PSD a cerut pauza de consultari, acordata de catre presedintele Senatului.

Mircea Geoana a fost exclus din PSD, in urma deciziei luate de CExN, marti seara, cu 50 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si trei abtineri.

Stire in curs de actualizare...

Foto: Intactimages

Geoana: Ponta si-a numit socrul lider la Senat, este o afacere de "famiglia"... Traian Basescu: D.I. Popescu, Vosganian si Videanu au contribuit la contractele "baietilor destepti" din energ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x