Antena Căutare

Mircea Geoana: "USL a gresit nedepunand motiune de cenzura, acum cheile sunt la Basescu"

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat, luni, intr-o postare pe Facebook, ca USL a gresit nedepunand motiune de cenzura la inceputul sesiunii parlamentare, pierzand initiativa politica, aflata acum din nou la Traian Basescu.

Geoana afirma ca USL i-a dat sansa "unei iesiri decente" lui Emil Boc, nedepunand o motiune de cenzura saptamana trecuta, la inceputul sesiunii parlamentare. "O motiune de cenzura a USL, depusa la inceputul sesiunii parlamentare, inaintea intrarii in greva, ar fi avut sanse sa treaca. Opozitia avea sansa de a prelua initiativa. Acum toate cheile sunt din nou la Traian Basescu", spune fostul lider PSD.

El apreciaza este nevoie ca prim-ministru de o persoana cu experienta politica si guvernamentala si cu o sustinere politica cat mai larga. "Nu ne putem permite luxul de a face experimente. Noul Guvern are doua sarcini majore, sa relanseze economia, propunand masuri de stimulare si nu de autseritate, si sa organizeze alegeri locale si parlamentare dincolo de orice indoiala. Este insuficient daca se schimba doar Guvernul si nu modul de guvernanta", mai afirma Geoana, potrivit Mediafax.

Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului. Presedintele Traian Basescu a luat act, luni, de demisia lui Emil Boc din functia de prim-ministru si a semnat decretul de numire a lui Catalin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului guvern.

Citeste si Jurnalul!

Ion Iliescu: Demisia Guvernului Boc, similara cu cea a Cabinetului Roman din 1991... Udrea: Emil Boc a inteles ca Romania are nevoie de o schimbare de ritm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x