Antena Căutare

NUP pentru Geoana, in cazul sesizarii ANI privind falsul in declaratii

Presedintele Senatului, Mircea Geoana a primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) pentru infractiunea de fals in declaratii sesizata de ANI, au declarat, miercuri, surse politice. Parchetul de pe langa ICCJ a admis rezolutia privind neinceperea urmaririi penale in cazul senatorului Mircea Geoana, in data de 4 mai, aceasta fiind transmisa la cabinetului presedintelui Senatului miercuri, 12 mai.

"Parchetul de pe langa ICCJ dispune NUP pentru infractiunea de fals in declaratii prevazuta de articolul 292, Cod Penal, fata de senatorul Dan Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei", se arata in rezolutia Parchetului.

La sfarsitul lunii ianuarie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe presedintele Senatului, Mircea Geoana, pentru fals in declaratii in legatura cu achizitionarea unui apartament si a doua locuri de parcare in valoare 733.000 de euro.

Mircea Geoana a sustinut atunci ca actiunea ANI in cazul sau reprezinta o incercare vadita de defaimare a sa in ochii opinei publice, fiind "o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania si o incercare de a interveni si a influenta rezultatul alegerilor din PSD".

Geoana a mai declarat ca acuzele ANI la adresa sa fac parte dintr-un atac coordonat de la varful statului roman, respectiv de catre Traian Basescu, a carui miza este discreditarea si punerea PSD "cu botul pe labe".

Mircea Badea: "Si un cangur beat putea sa ia decizia lui Basescu"... Criza, bat-o vina! PDL ar putea amana alegerea conducerii pentru iarna lui 2010 sau primavara lui 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x