Antena Căutare

Opozitia voteaza astazi constituirea Uniunii Social-Liberale

Conducerile PSD, PNL si PC se intrunesc astazi pentru a valida crearea Uniunii Social-Liberale. Delegatia Permanenta a PNL a inceput la ora 10.15.



"Va propun sa votam in favoarea acestui pas si acestui act politic", a spus seful PNL, insistand apoi ca alianta cu PSD nu va insemna "o abandonare si o estompare a componentei liberale". "Sa ne amintim ca PNL a fost mereu cel care a inteles cel mai bine interesul national", a continuat Antonescu.

"Avem datoria sa intelegem ce se intampla cu Romania, sa auzim vocea celor mai multi romani in slujba carora trebuie sa lucram ca oameni politici. Romania este intr-o situatie grava, in fata unor alegeri majore, romanii au nevoie de o alternativa acum, puternica, capabila", a pledat presedintele PNL. El a mai spus ca regimul Basescu a devenit "o amenintare din ce in ce mai mare".

Consiliul National al PSD se va intr-uni la ora 12.00. In jurul orei 14.30 va avea loc loc ceremonia de semnare a protocolului privind infiintarea, organizarea si functionarea Uniunii. Comitetul Executiv al PSD a aprobat aseara asocierea cu PNL in Uniunea Social-Liberala. Doar doua voturi au fost impotriva aliantei cu PNL.

Uniunea Social-Liberala va avea un termen de valabilitate pana in 2020. Prin aceasta alianta, PSD si PNL isi propun sa sustina candidati comuni la viitoarele alegeri locale, parlamentare si prezidentiale fie ca vor fi organizate la termen, fie ca vor fi anticipate.

La alegerile locale, Uniunea Social-Liberala va avea candidati comuni si liste comune pentru functile de presedinte al consiliului judetean, respectiv consilieri judeteni si primari ai muncipiilor resedinta de judet respectiv consiliile locale ale acestor unitati administrativ-teritoriale.

De asemenea, candidatii vor fi comuni pentru functiile de primar general al Capitalei si consilieri muncipali. In cele 6 sectoare ale Bucurestiului, PSD si PNL vor veni cu candidaturi distincte. Alianta PSD-PNL este facultativa in celelate localtati din tara, orase sau comune, existand libertatea pentru candidaturi separate.

Deciziile Uniunii Social-Liberale vor fi luate de cei doi copresedinti, Victor Ponta si Crin Antonescu. In cazul unor eventuale divergente, medierea va fi facuta intr-un for care va cuprinde inca trei reprezentanti ai fiecarui partid.

Foto: jurnalul.ro

Traian Basescu: Excludem posibilitatea sa cerem decuplarea de Bulgaria in ceea ce priveste aderarea la Schengen... Ion Iliescu: "Traian Basescu greseste atunci cand prezinta FMI ca pe un comisar politic"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x