Antena Căutare

Opozitia vrea reducerea TVA la alimentele de baza

Profitand de sesiunea extraordinara si de faptul ca au reusit sa impuna pe ordinea de zi un act normativ foarte important, ordonanta de urgenta care a stabilit cresterea TVA (OUG 58/2010), opozitia va incerca sa impuna o modificare de substanta la discutarea ordonantei mai intai in comisii si apoi in plen: scaderea TVA la anumite produse alimentare, considerate produse de baza. OUG 58/2010 va fi discutata mai intai in Senat, Camera Deputatilor fiind decizionala in acest caz.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, ne-a declarat ieri ca initiativa de reducere a TVA la 5% la alimentele de baza este un proiect mai vechi al conservatorilor si ca, la discutarea OUG 58 privind cresterea TVA, vor depune amendamente pentru scaderea acestei taxe la alimentele de baza.

Despre o astfel de initiativa de reducere a TVA a vorbit de altfel si presedintele PSD, Victor Ponta, care a precizat ca partidul va initia un astfel de amendament. Ponta a spus luni ca, la dezbaterea acestei ordonante, dar si a celor privind descentralizarea spitalelor si finantele locale, PSD va incerca sa aduca modificari, astfel incat "aberatiile (...), atat cele referitoare la spitale, cat si cele referitoare la administratia locala, sa poata fi corectate, chiar daca Guvernul Boc n-a fost in stare sa adopte niste norme si niste reguli macar aplicabile, daca nu neaparat inteligente".

Liderul PSD a subliniat, in ceea ce priveste modificarea TVA, ca partidul isi doreste ca taxa pentru alimentele de baza si pentru energie sa fie de 5%.

"Este imposibil pentru un om normal sa inteleaga ce mai face Guvernul, care mareste TVA, iar presedintele spune ca se reduce. Si atunci, aceasta incompetenta evidenta si aceasta cacofonie ingrozitoare intre presedinte si Guvern va fi greu s-o lamurim noi, cei din opozitie. Macar in Parlament vom sti foarte clar ce sustine Guvernul", a adaugat liderul PSD.

Tot articolul, in Jurnalul National

Basescu: "In caz de conflict cu Iranul, Romania va fi un aliat fidel al Israelului"... Traian Basescu: "Oricare traitor e dator cu un impozit"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x