Căutare Live

Orban: Cred că românii s-au lămurit cine este PSD şi că nu e în stare altceva decât să folosească puterea în interes propriu şi să blocheze dezvoltarea României

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, crede că românii s-au lămurit cine este Partidul Social Democrat şi că această formaţiune politică nu este în stare decât să folosească puterea în interes propriu şi să blocheze dezvoltarea României.

Orban a declarat, la Digi 24, referindu-se la procedura declanşării alegerilor anticipate, că dacă nu există o majoritate în Parlament care să îşi asume acest lucru, atunci există riscul declanşării unei crize guvernamentale.

“Dacă nu există această majoritate, care să ofere garanţia respingerii a două guverne succesive, dacă declanşezi procedura anticipatelor şi nu ai această majoritate asigurată printr-un pact politic, între nişte formaţiuni politice care să deţină 50 la sută din Parlament şi să ofere garanţia respingerii a două guverne succesive, degeaba provoci criza guvernamentală, nu faci decât să provoci o criză guvernamentală care la al doilea vot, se ştie foarte clar că mulţi parlamentari nu vor să plece înainte de terminarea mandatului, te trezeşti cu un alt guvern şi ai provocat o criză degeaba. O criză de genul ăsta durează 2-3 luni”, a explicat Orban.

El a mai afirmat că nu îi este teamă de nicio moţiune de cenzură şi că PSD a arătat de ce este capabil în cei trei ani de când şi-a bătut joc de România.

“Nu mi-e teamă de nicio moţiune de cenzură. Iar PSD a arătat foarte clar de ce este capabil în cei trei ani în care şi-a bătut joc de România, în care a făcut praf toate sistemele publice, a călcat în picioare mediul de afaceri, a alungat investitorii, a blocat toate proiectele de dezvoltare ale României, nu a fost capabil să folosească fondurile europene, miliardele şi miliardele de euro puse la dispoziţie României din bugetul Uniunii Europene, în proiecte fundamentale pentru România, proiecte de infrastructură, proiecte de construcţia spitalelor regionale, proiecte de creşterea competitivităţii mediului de afaceri, proiecte de creşterea capacităţii administrative, nu a fost în stare să folosească banii ăştia”, a spus liderul liberal.

Orban a mai afirmat că românii s-au lămurit cine este PSD, care şi-a folosit puterea în interes propriu.

“Din punctul meu de vedere cred că românii s-au lămurit cine este PSD şi că nu e în stare altceva decât să folosească puterea în interes proprriu şi să blocheze dezvoltarea României”, a mai declarat Orban.

Sursa : news.ro

Alegeri Prezidențiale 2019, Turul 2 | Rezultate oficiale oferite de BEC, după numărarea tuturor voturilor... Alegeri prezidenţiale 2019 | Viorica Dăncilă a ”câştigat” în cinci judeţe; cel mai mare scor, în Teleorman...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri