Antena Căutare

PDL: Retragerea banilor alocati primariilor de Guvernul MRU, un abuz

PDL considera "abuziva" Ordonanta de Urgenta 15/2012 referitoare la retragerea sumele acordate comunitatilor locale, a declarat purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu.

"Vom merge pe caile de control judiciar si constitutional in ce priveste aceasta ordonanta de urgenta pe care o consideram abuziva. Vom folosi mijloacele juridice care stau la dispozitie conform legii, conform Constitutiei, ca sa oprim acest abuz, pentru ca e fara indoiala un abuz si un spectacol politic si electoral penibil al domnului Ponta facut pe seama unor comunitati locale care au datorii", a spus Sever Voinescu.

El nu a putut sa precizeze concret care vor fi caile de atac folosite de PDL, dar a aratat ca "este o minciuna" faptul ca printr-o HG s-au acordat bani electorali comunitatilor locale, iar oamenii trebuie sa stie ca PDL nu-i va lasa pe cei de la PSD "sa le ia banii care li se cuvin pentru acoperirea unor nevoi ale comunitatilor locale".

De aemenea, Voinescu a catalogat drept "minciuna" declaratia conform careia acesti bani au mers doar catre primariile PDL, aratand ca, prin hotararea de guvern emisa inainte de guvernarea Ponta, banii au mers si spre primariile PSD, PNL si UNPR.

La randul sau, presedintele PDL, Emil Boc, a sustinut ca Guvernul Ponta a intervenit "cu bocancii" in finantele primariilor si ale consiliilor judetene, resurse publice care erau date pentru achitarea datoriilor la spitale, scoli, gradinite.

Primarii vor fi obligati sa returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocatiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu in termen de trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial a hotararii prin care actualul Executiv a decis, marti, recuperarea acestor sume, a declarat ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Foto: Intactimages

Victor Ponta s-a instalat la Palatul Victoria in fostul cabinet al lui Adrian Nastase... Guvernul Ponta retrage din Parlament legile lui Ungureanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x