Antena Căutare

PNL strange semnaturi pentru o noua motiune de cenzura

Deputatul PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca liberalii au inceput sa stranga semnaturi pentru a depune o noua motiune de cenzura, dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei.


Guvernul Boc a ramas in functie dupa ce, miercuri, motiunea de cenzura a opozitiei, intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", a intrunit doar 219 voturi "pentru", fata de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Conform Constitutiei, daca o motiune de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea

Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata.

Boc: Ponta spune ca a cumparat parlamentari la motiune, ceea ce este un autodenunt penal... Emil Boc: "Birourile Permanente nu pot cenzura decizia Guvernului de asumare. Este o hotarare suverana"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x