Antena Căutare

Ponta despre Basescu si Ungureanu: Securistii intre ei au preocupari comune

Presedintele PSD Victor Ponta a luat vineri cuvantul in cadrul dezbaterii motiunii de cenzura, lansand un atac dur la adresa premierului si a presedintelui.

Declaratii Victor Ponta:


"Domnule Ungureanu va rog sa fiti linistiti, nu suntem aici ca sa criticam. Securistii intre ei au preocupari comune" a spus acesta

"Avem datoria sa spunem care sunt solutiile noastre si ce trebuie facut cat mai repede posibil pentru Romania. Singura caracteristica a guvernului Ungureanu este aroganta. Cand nu te bazezi pe nimic, aroganta e un simplu viciu si poate sa te transforme in ridicol."

"De soarta acestei motiuni depinde soarta a milioane de oameni. Legile trebuie sa se aplice din nou, trebuie oprit haosul, trebuie adoptate masuri stimulative pentru mediul economic aflat in recesiune. Trebuie sa asiguram o administratie depolitizata, o corecta utilizare a banilor publici, sa consideram o prioritate lupta impotriva crimei organizate. Nu sunt multe lucruri care se pot face in sase luni, dar pot fi oprite multe greseli."

"Trebuie rezolvate cele sase grave probleme deschise in doar cele 80 de zile de existenta ale guvernului Basescu-Ungureanu, nu poti sa dai toata vina pe cel care executa, ci si pe cel care decide. Imi doresc sa nu mai avem ocazia sa ascultam raportul a 100 de zile."

Despre societatile din energie si resursele naturale

USL va solicita transparenta, nu licitatii ascunse, nu fime dubioase pe care probabil doar SIE le cunoaste. Suntem cu totul in ideea unor parteneriate cu societati private, care sa raspunda la intrebarea ce castiga Romania maine."

Despre banii pentru baronii locali ai puterii

Domnul premier, cu cinism si aroganta, i-a anuntat pe milioanele de romani care au nesansa de a trai in localitati si judete care sunt conduse de opozitie ca ei nu au dreptul la bani publici. Vreau sa reamintesc apropos de lege, legea nr 500/2002 spune ca fondul de rezerva se repartizeaza prin hotarari ale guvernului pentru cheltuieli neprevazute sau urgent. Spagile lui Flutur sau Falca nu sunt cheltuieli neprevazute. Viitorul guvern trebuie sa abroge HG prin care 170 mil de euro s-au dat baronilor locali ai PDL."

"Exista un principiu european - autonomia universitara. Sa incalci acest principiu ca sa fii sigur ca te mai sustine UDMR e un lucru pe care doar premierul Ungureanu il considera normal. Decizia in universitate trebuie luata doar conform principiului autonomiei universitare."

"Daca acest guvern santajabil, arogant ramane in functie, toate aceste decizii gresite vor conduce in continuare efecte. Motiunea de cenzura e impotriva guvernului Ungureanu. Trebuie sa fii mult mai legat de realitate, cel care se afla la guvernare e Traian Basescu, PDL si acest guvern care a guvernat prost e bine sa fie inlocuit."

"Vorbe foarte multe, fapte deloc. Baietii destepti din energie, carora Guvernul le tot reziliaza contractele, tot au contractele in functie, probabil ca sa plateasca vacantele domnului Basescu si Ungureanu in perioada urmatoare."


Foto: Intact Images

Crin Antonescu: PDL e un ciuruc de partid... Emil Boc: Motiunea nu va trece. Vor fi defectiuni si in tabara Opozitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x