Antena Căutare

Ponta: Granita dintre Romania si Republica Moldova poate deveni simbolica

Granita dintre Romania si Republica Moldova va deveni una simbolica, odata cu incheierea procesului de integrare europeana a statului de peste Prut, a apreciat premierul Victor Ponta, care a precizat ca Bucurestiul va continua sa sprijine Chisinaul in acest sens. Declaratia sefului Guvernului a fost facuta in cadrul unui mesaj transmis cu ocazia implinirii a 200 de ani de la anexarea jumatatii estice a Moldovei de catre Imperiul Tarist.

Potrivit lui Victor Ponta, integrarea europeana este un proiect care presupune eforturi politice majore, reforme dificile si transformari sociale radicale, fiind insa o oportunitate nu numai a Romaniei, dar si a Republicii Moldova de a face ca granita care a divizat doua secole cele doua tari sa devina una "simbolica".

"Consecintele acestui act si urmarile lor politice si sociale raman in continuare dominante ale existentei celor doua state - Romania si Republica Moldova. Separarea impusa de o granita creata de efortul politic al marilor puteri ale epocii a dus la impartirea in doua a familiilor, credintelor, obiceiurilor, a limbii si a culturii comune.

In numeroase ocazii, aceste diviziuni au generat in ambele societati tensiuni politice, au stat la baza ascensiunii politice a extremismului si au favorizat abandonarea politicilor si a argumentelor intelepte in favoarea beneficiilor de moment si a pasiunilor ideologice",
a declarat premierul, citat de Mediafax.

Foto: Intact images

Berceanu catre Ponta: "Victoras draga, mai multa energie in motor si mai putina energie in claxon! "... Premierul Ponta a numit secretar la Justitie un fost coleg al ministrului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x