Antena Căutare

PSD nu mai vrea plata obligatorie a abonamentului TVR

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Sighisoara, ca partidul sau va initia o lege prin care sa fie abrogata obligativitatea platii abonamentului la televiziunea publica, intrucat aceasta a devenit "televiziunea Guvernului si Presedintiei", informeaza Mediafax.



"Din pacate, Televeziunea Romana nu mai este o televiziune a romanilor, ci a Guvernului si a Presedintiei. Este profund incorect ca orice cetatean care plateste o taxa societatii de cablu (...) sa fie obligat sa plateasca din buzunarul propriu pentru un post care, din pacate, nu face altceva decat sa faca propaganda Guvernuilui si Presedintiei"




"Controversat sau nu, Adrian Paunescu a fost linsat la televiziunea nationala, a fost linsat mediatic si insultat un om care are dreptul macar la o abordare obiectiva, daca nu la respectul nostru"




renuntarea la taxa TV ar face nesustenabila misiunea Televiziunii Publice de a educa si informa opinia publica intr-un mod echidistant si neobedient fata de vreo putere din stat"



"Modelul de finantare multipla a Televiziunii Publice - care include si taxa TV - se intalneste la majoritatea televiziunilor publice din Europa, membre ale European Broadcasting Union. Televiziunile Publice care nu au printre sursele de finantare o taxa TV sau o taxa de solidaritate sunt sustinute de guvernele tarilor lor si nu au atatea limitari precum Televiziunea Romana"





"In discutiile despre finantarea TVR se uita faptul ca TVR nu primeste bani din distributia canalelor sale de la operatorii de cablu, ca in cazul televiziunilor comerciale. Fondurile de la bugetul de stat alocate Societatii Romane de Televiziune sunt destinate, in principal, pentru utilizarea statiilor de emisie a radioreleelor si a circuitelor video si fonice - mergand in proportie de 98% catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii - si nu costurilor operationale",



SPECIAL: Emil Boc, conferentiar doctor in gafe constitutionale... Boc l-a invitat pe Antonescu la sedinta de luni a Coalitiei. PNL-istul a declinat invitatia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x